Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

15 Temmuz'da 7 kurşun isabet etmesine rağmen kışlasını FETÖ'cülere teslim etmeyen Davut Ala paşaya yeni görev

15 Temmuz’da 7 kurşun yemesine rağmen kışlasını darbecilere teslim etmeyen ve "Bir hainde vatan sevgisi yoksa en büyük tehlikedir" sözleriyle hafızalara kazınan Tümgeneral Davut Ala, 5’inci Kolordu Komutanı oldu. 15 Temmuz gece yarısı İstanbul Kartaltepe Kışlası’nı hainlere teslim etmemek için canı pahasına direnen Davut Ala, çatışma sırasında vücuduna isabet eden 7 mermiye rağmen geri adım atmadı. Çatışma anında yaşadıklarını dile getiren Ala Paşa, "Silah tutukluk yaptı sandım. Yanımdaki uzman çavuş arkadaşlar 'Komutanım parmağınıza bakın' dedi. Tetiği tutan parmağım kopmuş, onun için ateş edemiyormuşum" ifadeleriyle o gecenin dehşetini ve kararlılığını anlatmıştı. Gördüğü ağır yaralara rağmen mücadeleyi bırakmayan ve helallik isteyen Ala Paşa, dönemin Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı'yı arayarak "Ben herhalde şehit oluyorum, çocuklarım önce Allah’a sonra sana emanet" diyerek vatan savunmasındaki adanmışlığını gözler önüne sermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da darbe girişiminin ardından yaptığı açıklamada Ala Paşa’nın duruşuna dikkat çekerek, "7 mermi yemiş, ona bakıyorum hâlen bizi düşünüyor" sözleriyle kahraman komutanın direnişini takdir etmişti.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar