Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Bulut Yedekleme Nedir? Doğru Yedekleme Planı Nasıl Kurulur?

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
85,577

Özet / Hızlı Yanıt​

Bulut yedekleme, önemli dosyaların internet üzerinden ayrı bir sistemde korunmasını sağlar. Sağlıklı bir plan için tek kopyaya güvenmemek, sürüm geçmişini açmak ve geri yükleme denemesi yapmak gerekir.

Günlük kullanımda teknoloji seçimi yaparken yalnızca özellik listesine değil; güvenlik, sürdürülebilirlik, maliyet ve gerçek ihtiyaçlara birlikte bakmak gerekir. Bu nedenle bulut yedekleme konusu; hazırlık, uygulama ve sonuç kontrolüyle birlikte değerlendirilmelidir.

Bu rehberde bulut yedekleme konusunu temel kavramlardan uygulama adımlarına kadar sade ve kontrol edilebilir bir yöntemle ele alacağız.

bulut yedekleme Nedir ve Neden Önemlidir?​

Bulut yedekleme; belgelerin, fotoğrafların ve iş dosyalarının uzaktaki sunuculara şifreli olarak kopyalanmasıdır. Senkronizasyon ile yedekleme aynı şey değildir; senkronize klasörde silinen bir dosya diğer cihazlardan da silinebilir.

Doğru kurulan bir yedek planı cihaz arızası, yanlışlıkla silme ve fidye yazılımı gibi durumlarda iş sürekliliğini korur.

Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler​

• Kritik dosyalar ile kolayca yeniden oluşturulabilecek dosyalar ayrılmalıdır.
  • Hesapta iki aşamalı doğrulama ve güçlü parola kullanılmalıdır.
  • Hizmetin sürüm geçmişi ve çöp kutusu saklama süresi kontrol edilmelidir.

Adım Adım Uygulama​

1. Adım 1: Yedeklenecek klasörleri ve toplam veri boyutunu listeleyin.
  2. Adım 2: Birincil bulut hizmetini seçip iki aşamalı doğrulamayı açın.
  3. Adım 3: Otomatik yedekleme sıklığını günlük veya sürekli olarak ayarlayın.
  4. Adım 4: Rastgele bir dosyayı geri yükleyerek planın gerçekten çalıştığını doğrulayın.

Kontrol Listesi​

İşlemi tamamladıktan sonra aşağıdaki maddeleri tek tek kontrol etmek, eksik veya hatalı bir ayarı erken fark etmenizi sağlar:

• ✓ Birincil bulut hizmetini seçip iki aşamalı doğrulamayı açın.
  • ✓ Otomatik yedekleme sıklığını günlük veya sürekli olarak ayarlayın.
  • ✓ Rastgele bir dosyayı geri yükleyerek planın gerçekten çalıştığını doğrulayın.

Sık Yapılan Hatalar​

Dikkat: Bulut klasörünü tek yedek sanmak, hesap sorunu yaşandığında bütün kopyalara erişimi kaybettirebilir.

Dikkat: Geri yükleme testi yapmadan yalnızca “yedeklendi” bildirimine güvenmek ciddi bir risktir.

Sık Sorulan Sorular​

Bulut yedekleme için internet sürekli açık olmalı mı?​

İlk yükleme sırasında bağlantı gerekir; sonraki işlemler değişen dosyaları bağlantı geldiğinde otomatik aktarabilir.

Tek bulut hesabı yeterli midir?​

Çok kritik veriler için bulut kopyasına ek olarak çevrimdışı bir haricî disk kopyası tutulması daha güvenlidir.

Sonuç​

Özetle, bulut yedekleme konusunda kalıcı sonuç almak için adımları sırayla uygulamak, kritik noktaları doğrulamak ve yapılan değişiklikleri kaydetmek gerekir. Böylece aynı yöntem gerektiğinde güvenle tekrarlanabilir.

Okumaya devam et...

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar