Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Arama sonuçlarınız

  1. ArinNa

    Sembusek nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım sembusek tarifi

    Mardin mutfağının bilinen lezzetlerinden sembusek, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Mardin Süryani mutfağında kapaklı lahmacun denilir. Peki, sembusek nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım sembusek tarifi... Sembusek Mardin bölgesine özgü bir samsa...
  2. ArinNa

    Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli/mahlepsiz kandil simidi tarifi ve malzemeleri

    Kandil simidi tarifi, Berat Kandili'nin bugün idrak edilecek olmasıyla birlikte vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Kandil denilince akla gelen kandil simidi, mahlepli/mahlepsiz seçenekleriyle yapılıyor. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? İşte mahlepli/mahlepsiz kandil simidi tarifi ve...
  3. ArinNa

    Son yılların trend lezzeti "açai bowl nedir, nasıl yapılır? Açai bowl tarifi

    Açai bowl sosyal medya platformlarında sık sık gördüğümüz lezzetlerden biri. Süper gıda olarak görülen açai meyvesi veya bu meyvenin tozundan yapılan açai bowl, özellikle yaz aylarında tüketiliyor. Peki, açai bowl nedir, nasıl yapılır? İşte açai bowl tarifi... Zayıflatıcı özelliğe sahip olan...
  4. ArinNa

    Dünyanın en kolay böreği (İdil Yazar ile Keyifli Tarifler | 11 Mart 2023)

    Hem pratik hem hızlı tarifler, mutfak ile ilgili tüyolar, farklı pişirme teknikleri ve püf noktaları...İdil Yazar’ın mutfağından lezzet dolu reçeteler izleyici ile buluşuyor.Bu hafta çay saatine özel bir menü için mutfağa giren Yazar, mantarlı lor peynirli börek, kinoalı kısır ve havuçlu kek...
  5. ArinNa

    İdil Yazar ile Keyifli Tarifler | 18 Mart 2023

    Hem pratik hem hızlı tarifler, mutfak ile ilgili tüyolar, farklı pişirme teknikleri ve püf noktaları... ☕ İdil Yazar, bu hafta nefis bir misafir menüsüyle karşınızda: Nohutlu kuzu, pirinç salatası ve tahin pekmezli mousse 📺 İdil Yazar ile Keyifli Tarifler her cumartesi 12.30’da NTV’de!
  6. ArinNa

    Osmaniye'de geleneksel bayram lezzeti kömbe depremzedeler için pişiriliyor

    Osmaniye'de depremzede ev hanımları, Ramazan Bayramı'nda ikram edilmek üzere hazırladıkları geleneksel lezzet kömbeyi kendileri gibi afetten etkilenen vatandaşlar için yapıyor. Osmaniye'de Halk Eğitimi Merkezi'nde aşçılık ve hamur işi kursuna katılan depremzede ev hanımları, imece usulü...
  7. ArinNa

    Mutfağın Elçileri NTV'de

    Anadolu'nun zengin kültürel mirası... Binlerce yıllık gastronomi serüveni... Farklı ülkelerden diplomatlar, ünlü şeflerle asırlık tariflerin izinde mutfağa giriyor... Mutfağın Elçileri, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini pişiriyor... Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Emine Erdoğan...
  8. ArinNa

    Şiveydiz nedir, nasıl yapılır? Gaziantep yöresine ait şiveydiz yemeği tarifi ve malzemeleri

    Şiveydizin ne olduğu ve nasıl yapıldığı, sofralarında sevdiklerine ve misafirlerine farklı lezzette yemekler sunmak isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. Gaziantep yöresine ait olan şiveydiz, taze sarımsak ve etle birlikte yapılıyor. Peki, şiveydiz nedir, nasıl yapılır? İşte şiveydiz yemeği...
  9. ArinNa

    Kaburga dolması nasıl yapılır? Kaburga dolması malzemeleri ve tarifi

    Mardin'in asırlardır değişmeyen geleneği olan kaburga dolması, özellikle bölgede bayram kahvaltısında tüketiliyor. Asırlardır her evde bayram öncesi kuzu kaburgası alınıp üç tarafı dikilerek hazırlanıyor. Peki, kaburga dolması nasıl yapılır? İşte kaburga dolması malzemeleri ve tarifi... Oğlak...
  10. ArinNa

    Şehzade pilavı (Osmanlı mutfağı) nasıl yapılır? Adım adım Şehzade pilavı tarifi

    Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşan bir çok lezzet var, şehzade pilavı da bunlardan biri. Malzemesi bol bir pilav olan şehzade pilavı, günümüzde davet sofralarında sıklıkla tercih ediliyor. Peki, şehzade pilavı nasıl yapılır? İşte adım adım şehzade pilavı tarifi... Şehzade pilavı adından...
  11. ArinNa

    Tofu tarifi, nasıl yapılır? İşte tofu yapılışı ve malzemeleri

    Tofu tarifi, sosyal medyada birçok kişinin merak edip araştırdığı yemek tarifleri arasında yer alıyor. Vegan bir yiyecek türü olan tofunun yapılışı ve malzemelerini sizler için derledik. Peki, tofu tarifi, nasıl yapılır? Tofu, soya sütünden elde edilen bir bitkisel protein kaynağıdır. İşte...
  12. ArinNa

    Fava neyden, nasıl yapılır? Fava tarifi

    Fava bir diğer adıyla bakla mezesi, özellikle Ege ve Yunan mutfağında yaygın olarak yapılan bir lezzettir. Fava'nın sunum şekli bölgelere göre değişiklik göstermektedir. Peki, fava nasıl yapılır? İşte fava mezesinin tarifi ve yapılış aşamaları... Bakla ezmesi bir diğer adıyla fava (Favetta)...
  13. ArinNa

    Balaban köfte tarifi: Balaban köfte nasıl yapılır, hangi yöreye ait?

    Balaban köftesi, İskender kebabının köfte ile yapılan bir çeşididir. Pide, köfte, tereyağı, sos, yoğurt, ızgara biber ve domates'ten oluşan Balaban köfte, Eskişehir'in imza yemeklerinden biridir. Peki, balaban köfte nasıl yapılır? Malzemeler: Köfte için: 500 gram dana kıyma 1 çay bardağı...
  14. ArinNa

    Dolamber böreği tarifi: Dolamber böreği nasıl yapılır, hangi yöreye ait?

    Kütahya yöresine ait olan dolamber böreği, her evde bulunan malzemelerle kolayca yapılabiliyor. Peki, dolamber böreği nasıl yapılır? İşte dolamber böreğinin malzemeleri ve yapılış aşamaları... Dolamber böreği Kütahya'nın yöresel lezzetleri arasında yer alıyor. İç harcında patates kullanılan...
  15. ArinNa

    Yufkalı büryan tarifi: Yufkalı büryan nasıl yapılır, hangi yöreye ait?

    Eskişehir'in en meşhur yöresel yemekleri: çiğ börek, balaban köfte, haşhaşlı ekmek, cevizli ekmek, haşhaşlı bükme yufkalı büryan, kıygaşa ve kavurma börektir. Peki, yufkalı büryan nasıl yapılır? İşte yufkalı büryanın tarifi... Eskişehir'in en meşhur yöresel yemeklerinden biri olan yufkalı...
  16. ArinNa

    Cezayir nerede? İşte Cezayir mutfağının en bilinen yemekleri

    Cezayir mutfağı, Berberi kökenli bir Akdeniz ve Kuzey Afrika mutfağı olup Cezayir'in yüzyıllar boyunca diğer kültürler ve milletlerle olan etkileşimlerinden ve alışverişlerinden etkilenmiştir. Peki, Cezayir nerede? İşte Cezayir mutfağının popüler yemekleri... Afrika'nın yüzölçümü olarak en...
  17. ArinNa

    Motivasyon Mucizesi Ulaş Kaplan - Kitap Özeti

    KİTABIN ADI : Motivasyon Mucizesi KİTABIN YAZARI : Ulaş KAPLAN YAYIN EVİ VE ADRESİ : Sistem Yayıncılık Tünel BASIM TARİHİ : Ekim 1998 KİTABIN YAYIM MAKSADI Başarı ve mutluluğun eylem kılavuzu KİTABIN BÖLÜM BÖLÜM ÖZETİ 1. BÖLÜM KENDİNİZE İNANMAK Motivasyon başarılı bir yaşamın anahtarıdır...
  18. ArinNa

    Gündelik Bilmeceler Partha Ghose - Kitap Özeti

    KİTABIN ADI : Gündelik Bilmeceler KİTABIN YAZARI : Partha GHOSE ÇEVİREN : Özlem ÖZBAL YAYINEVİ VE ADRESİ : Tübitak Yayınları BASIM TARİHİ : NİSAN 1996 KİTABIN ÖZETİ Hindistan’ da yayımlanan popüler bilim dergilerinde düzenli olarak yer alan köşe yazılarından ortaya çıkmıştır. Fiziğin alışılmış...
  19. ArinNa

    Kendi Ayakları Üstünde - Kitap Özeti

    Kendi Ayakları Üstünde - Kitap Özeti Günlük 24 Haziran’la başlar. Serra yaz tatili için gittiği İzmir’deki Kuzeni Sıla’nın anlattıklarıyla konuya başlar. Arkadaşı Zeynep’in Amerika’da okuyan Nilgün ablasının Amerikalı bir gençle evlenme kararı alması ve bunun evdeki yankılarından bahseder...
  20. ArinNa

    Sırça Fanus / Sylvia Plath

    Yazar : Sylvia Plath Çevirmen : Handan Saraç Yayınevi : Can Yayınları Tür / Konu : Roman (Çeviri) Psikoloji Kuzey Amerika Otobiyografi İspanya-Portekiz ISBN : 9789755100166 Sayfa : 272 sayfa Orijinal Adı : The Bell Jar Orijinal Dili : İngilizce Basım : İstanbul 2006 Sırça Fanus Kitabı Hakkında...

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar