Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Arama sonuçlarınız

  1. ArinNa

    Fırında Yumurtalı Ispanak

    Malzemeler: 1 kg ıspanak 1 su bardağı beyaz ve kaşar peynir rendesi 3 yumurta Biraz sucuk yada pastırma Az tuz Pulbiber 1 yufka Biraz zeytinyağ Yapılışı Önce ıspanak yapraklarını orta büyüklükte doğrayıp bol suya bastırıp 3-4 kez suyunu değiştirip iyice yıkayalım. Yıkadığımız ıspanakları...
  2. ArinNa

    Balkabaklı Muhallebi

    malzemeler: 1 kg balkabağı 1 su bardağı şeker Muhallebisi için: 1 litre süt 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker vanilya 2oo gr lık labne peyniri (1 paket toz krem şanti de olabilir) Üstü için bol ceviz ve tarçın Yapılışı: Balkabağını şekerle birlikte kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim...
  3. ArinNa

    Sebze ve Sebze Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları!!!

    Mantarları pişirirken kararmaması için, suyuna tuz ve limon suyu ilave edin. - Ispanak alırken, kökleri kısa olanı tercih edin. - Maydanozları daha uzun saklayabilmek için, yapraklarını yıkayıp kuruladıktan sonra, bir kavonoza doldurarak ağzını sıkıca kapatın. - Domatesin kabuğunun çabuk...
  4. ArinNa

    Kızartma Yaparken

    Gratine etmek, temel anlamıyla bir yemeğin üstünü kızartmaktır. Bunun için yemeğin üstüne, beşamel sos, rendelenmiş peynir veya yumurtayla karıştırılmış ekmek içi sürülür ve fırına verilir. Gratine tadını mümkün olduğunca fazla alabilmek için ise, yemeğin konulduğu kabın fazla derin olmaması...
  5. ArinNa

    Ekmekler Hakkında Bılmenız Gereken Mutfak Sırları

    egin kufelenmesini onlemek icin, ekmegi tahtalardan yapilmis bir izgara uzerine koyarsak kuflenme ortadan kalkar. Ekmeklerin uzun sure dayanmasi icin, bir torbaya koyup hava almasini engelleyelim. Boylece 5-6 gun bayatlamadan dayanmasini saglamis oluruz. Ekmek durup dururken dolabinda...
  6. ArinNa

    Et Balık ve Tavuk Suyunun Kullanımı

    BALIK SUYU Kullınılacak malzeme: 12 bardakı (3 litre) su, 2 ½ kilo kadar balık başı, kuyruğu ve kemiği, 1 büyük havuç, 1 büyük soğan, 1 demet maydanoz, ½ küçük prasa, ½ demet kereviz yaprağı, 1 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı tuz. Yapımı: Küçük parçalara kesilmiş ve yıkanmış havuç, kabukları...
  7. ArinNa

    Et Balık ve Tavuk Suyunun Kullanımı

    Baş pişince bir tabağa aktarılır. Tenceredeki su da ince bir süzgeçten geçirilir. Böylece baş suyu yemeklerde kullanılmaya hazır bir duruma gelmişdir. Elde edilen suyun 8-9 bardak kadar olması gerekir. ET SUYU (Kuzu başından) Kullanılacak malzeme: 11 bardak (2 ¾ litre) su, 2 kuzu başı, 1 iri...
  8. ArinNa

    Et Balık ve Tavuk Suyunun Kullanımı

    ET SUYU (Koyun etinden) Kullanılacak malzeme: 14 bardak (3 ½ litre) su, 1 kg koyun eti, 1 demet maydanoz kökü, 1 iri ahvuç, 2 baş orta boy soğan, 1 diş sarmısak, ¼ küçükçe prasa, 1 çorba kaşığı tuz. Yapımı: Bir tencereye kabuğu soyulmuş soğan, üstü kızarmış havuç, temizlenmiş maydanoz kökü...
  9. ArinNa

    Et Balık ve Tavuk Suyunun Kullanımı

    Et yumuşak bir duruma gelinceye kadar yani üç-üçbuçuk saat kadar hafif ateşte kaynatılır. Et pişince bir tabağa alınır. Suyu da ince bir süzgeçten geçirilir. Yemeklerde kullanılmaya hazır duruma gelmiş et suyunun 8-9 bardak kadar olmasına dikkat edilmelidir. ET SUYU (Sığır kemiklerinden açık...
  10. ArinNa

    Et Balık ve Tavuk Suyunun Kullanımı

    ET SUYU (Sığır etinden açık renkte) Kullanılacak malzeme: 4 litre su (16 bardak), 800 gram sığır eti, 2 orta boy havuç, 2 baş orta büyüklükte soğan, 1 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı tuz, ¼ küçükçe prasa, 1 demet maydonoz kökü. Yapımı: Büyükçe bir tencereye suyu, kabuğu ayıklanmış soğanları, üstü...
  11. ArinNa

    Et Balık ve Tavuk Suyunun Kullanımı

    Balık, sığır, dana, koyun,kuzu, tavuk, hindi, ördek ve kaz etlerinden birinin haşlanması sonucu olarak balık, et ve tavuk suları elde edilir. Bu suların, salça, çorba ve bütün yemeklerdeki rolü çok önemlidir. Öyle yemekler vardır ki ancak bu suların katılmasıyla tadı yerine gelir. BALIK SULARI...
  12. ArinNa

    Gıda pişirme öncesi ve sonrası pratik bilgiler

    Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın. Daha sonra istediğiniz küçüklükte dilimleyin ve pilav yaparken içine karıştırın. Pilavınız çok leziz olacak. • Bisküvilerin ve kurabiyelerin taze kalması için, teneke bir kaba koyun ve yanına bir...
  13. ArinNa

    Gıda pişirme öncesi ve sonrası pratik bilgiler

    Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için: İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun 1 saat buzdolabında bekletin. • Yeşil sebzelere renk veren, klorofil maddesidir. Pişirdiğinizde sebzelerin bu yeşil rengi daha az kaybetmeleri için, önce bol buzlu suda...
  14. ArinNa

    Gıda pişirme öncesi ve sonrası pratik bilgiler

    Gıda pişirme öncesi ve sonrası pratik bilgiler • Pişirdiğiniz kek kalıbından çıkmıyor ise, kabın altına ıslak bir bez yayarak biraz bekletin • Karnı baharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığı fark ederisiniz. • Kullandığınız salçaların...
  15. ArinNa

    Taze Besinlerin Buzdolabında Saklanması

    Taze Besinlerin Buzdolabında Saklanması Meyveler: 1. Portakal, limon, elma, armut 1-2 hafta 2. Üzüm, şeftali, kayısı 4-5 gün 3. Kiraz 1-2 gün Sebzeler: 1. Ispanak, marul, domates 2-3 gün 2. Lahana, havuç, kereviz 6-7 gün 3. Taze fasulye, bakla ve bezelye 3-4 gün Etler: 1. Kıyma ve küçük parça...
  16. ArinNa

    Yağ kullanma klavuzu

    Evlerde yapılan kızartmalarda kullanılan sıvı yağın, birden fazla kullanımının riskli olduğu bildirildi. Uzmanlar sıvı yağ kullanırken dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıraladı. Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cahide Yağmur, AA muhabirine yaptığı...
  17. ArinNa

    yemek yaparken püf noktalar...

    Evde salça yapıyorsunuz ama çok sulu oldu. İçine bir miktar rendelenmiş ekmek ilave ederek bir dakika kadar daha pişirin. İstenen kıvama geldiğini göreceksiniz. Etin yumuşak olması için pişirmeden önce zeytinyağında bir süre bekletin. Turta için hazırlanan hamura bir miktar sütün yanında biraz...
  18. ArinNa

    yemek yaparken püf noktalar...

    Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir. Patates pişirirken, pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur. Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin...
  19. ArinNa

    istenmeyen kokular için püf noktalar..

    Soğan kokusunu ellerinizden çıkarmak için, evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek beş dakika kadar ovabilirsiniz. Kaz, ördek ve av hayvanlarının eti ağır kokulu olanların, bu kokularını gidermek için unla ovalamak ve yarım saat kadar unun içinde bırakmak...
  20. ArinNa

    Nohutu Pısırırken Karbonat Atın

    Nohuta erken pişmesi için karbonat atanlar var faydası var mı? Evet bakliyatları bir gece önceden ıslattığınızda, içine bir kaşık da karbonat atarsanız, hem daha kolay pişiyorlar hem de hazımları daha kolay oluyor. Bu da, karbonatın yumuşatıcı ve hazmı kolaylaştırıcı etkisinden kaynaklanıyor...

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar