- 4 Temmuz 2024
- 4,196
Hazreti Hüseyin (r.a) henüz süt emmekte iken hastalanmış ve sabaha kadar uyumamıştı.Sabaha doğru biraz uyur gibi olmuş, Hazreti Fatıma Validemiz de vakitten istifade ederek, sabah namazını kılıp yatmışlardı.Mescid-i şerifte sabah namazını kıldıran Resulü Ekrem Efendimiz, adeti üzere kızı Fatıma`nın saadetli evine teşrif etmişlerdi.Hazreti Fatıma`yı uyur vaziyette görünce; onu sabah namazını kılmadan yatmış sanarak:
-Ey kızım Fatıma, Peygamber kızıyım diye sakın namazı terk etme! Beni hak peygamber olarak gönderen Allah`a yemin ederim ki, namazını vaktinde kılmadıkça; cennete gireceğini zannetme, buyurmuşlar ve namazın hiçbir suretle ihmal edilemeyeceğini beyan buyurmuşlardır.
Ondan sonra Hazreti Fatıma:
-Canım babacığım, sabaha kadar uyumadım.Sabah namazını kılıp da yattım, deyince Peygamber Efendimiz:
-Müjdeler olsun sana ey kızım Fatıma, Ahirette böyle sıkıntılar görmeyeceksin, buyurdular
-Ey kızım Fatıma, Peygamber kızıyım diye sakın namazı terk etme! Beni hak peygamber olarak gönderen Allah`a yemin ederim ki, namazını vaktinde kılmadıkça; cennete gireceğini zannetme, buyurmuşlar ve namazın hiçbir suretle ihmal edilemeyeceğini beyan buyurmuşlardır.
Ondan sonra Hazreti Fatıma:
-Canım babacığım, sabaha kadar uyumadım.Sabah namazını kılıp da yattım, deyince Peygamber Efendimiz:
-Müjdeler olsun sana ey kızım Fatıma, Ahirette böyle sıkıntılar görmeyeceksin, buyurdular