Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

40 dakika boyunca kiremit tavada pişiyor! ''Hatay'ın tescilli lezzetini yemek için yurt dışından gelen bile var''

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
40 dakika boyunca kiremit tavada pişiyor! ''Hatay'ın tescilli lezzetini yemek için yurt dışından gelen bile var''

Gastronomi şehri Hatay'ın tescilli lezzeti Belen tava, bölgeye özgü baharatlarla kiremit kaplarda pişirilerek damakları çatlatıyor. Belen tavanın tadına bakmak isteyenler, kilometrelerce yol aşıp geliyor.

uSDFvcI_z0KjvVdOMUcing.jpg

Türkiye'de gastronomisiyle dikkat çeken şehirlerden olan Hatay'da bölgeye özgü çeşitli lezzetler ön plana çıkıyor.
J3z16TGHOEyJXg0w0NympQ.jpg

Yörenin eşsiz lezzetlerinden olan ve ismini Belen ilçesinden alan Belen tavaya, geçtiğimiz günlerde Hatay Valiliği'nin yürüttüğü çalışmalar neticesinde Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret belgesi verilmişti.
6DSp7W-b2kqMHCJGJvsGww.jpg

Belen tavaya tadını, yöreye özgü baharatlar ve etin doğallığı veriyor. Ülkenin çeşitli yerlerinden Hatay'a gelenlerin yemeden dönemedikleri lezzet, eşsiz tadıyla damak çatlatıyor.
y9sAQYJhY0qyg49PrTz5pA.jpg

Belen tavanın içerisine katılan ürünlerden bahseden etçi Yunus Emre Cömert, şu ifadeleri kullandı: “Uzun yıllardır Belen'de tüketilen ve bizim bildiğimiz 100 yılı aşkın bir tarihi olan Belen'in meşhur tescilli yemeğidir. İçerisine; tatlı kapya biberi, acı köy biberi, soğan, sarımsak, kuzu eti, eritilmiş kuyruk yağı, domates, çeşitli baharatlar karabiber, pul biber, tuz ve köyde yapılan domates salçalarının sosundan yaptığımız sudan ekliyoruz.''
tREbIxA0eE2wZEFaFr2lfQ.jpg

''Tescilli lezzetimiz Belen Tava, enfes damak çatlatan lezzetiyle herkesin tatması gereken bir yemektir. Belen tavanın olmazsa olmazı kiremit tavadır, kiremit olmazsa tadını yakalayamaz.''
Q29K6Ixva0-LdduNYR3REw.jpg

Cömert, sözlerine şu şekilde devam etti: “Hatay'a gelenlerin Belen tava yemeden gitmemeleri lazım. Yani buranın olmazsa olmazıdır. Türkiye genelinde tek ismi vardır Belen tavamızın. Hatay'a gelen herkesi Belen tava yemeye bekliyoruz. Kiremit tavalarda yaklaşık 40 dakika pişmesi gerekiyor, ocağın derecesi odun ateşinde olması lazım yani 250 derece civarında.''
fmeDWyfJzU6oth9MjQpvxQ.jpg

''12 yıldır yiyecek hazırlama sektöründe çalışıyorum. İstanbul'dan, Ankara'dan, şehir dışından hatta yurt dışından gelen Hataylılar, ziyaretçiler, belen tava yemeden kesinlikle buradan gitmiyorlar.''
YTbeUBNHf0a-CtAsE4Pluw.jpg
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar