Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

93 yaşındaki Recep amca yıllara meydan okuyor: 80 yıldır mesleğini sürdürüyor

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
76,169
93 yaşındaki Recep amca yıllara meydan okuyor: 80 yıldır mesleğini sürdürüyor

Sivas'ta yaşayan ve 13 yaşında başladığı terzilik mesleğini 80 yıldır sürdüren yaşlı adam, yıllara meydan okuyor. Yıllardır özveri ile çalışan terzi, "Dükkânı açmazsam hasta olurum" diyerek, ilerleyen yaşına rağmen her gün işinin başına geçiyor.

K_PvZdxCuEm8TOCzqOs31g.jpg

Sivas'ın en eski mahallesi, Yüceyurt Mahallesi'nde yaşayan 93 yaşındaki Recep Yılmaz, 80 yılı aşkın süredir sürdürdüğü terzilik mesleğiyle adeta zamana meydan okuyor.
-xNtOKIyqECbjQWa-oQOOw.jpg

Henüz çocuk yaşlarda başladığı terziliği hiç bırakmayan Yılmaz, mesleğine duyduğu sevgiyle mahallesinde bir simge haline geldi. Sabahın erken saatlerinde dükkânının kapısını açan Yılmaz, aynı özveri ile müşterilerine hizmet veriyor. Yıllardır aynı mahallede vatandaşlara hizmet veren Yılmaz, kentinde en eski terzisi olma ünvanını taşıyor.
S7m_unClfEa72b9Gbl0BLg.jpg

d-ahKI7gHEqzLHZ6QJx-qQ.jpg

Recep Yılmaz, babasından kendisini terziye vermesini istediğini belirterek, "1940 yılında köyden buraya taşınınca babam beni kasaba verdi. Diğer kardeşimi terziye verdi. Ustası ceket, pantolon, gömlek dikmiş. Kardeşim ipek gibi elbise giymişti. Bende onu görünce daha kasaba gitmiyorum dedim. Beni terziye vermelerini istedim. Daha sonrasında ise beni terziye verdiler. Terzide 6-7 sene çıraklık yaptım. Ustalarım nur içinde yatsınlar çok güzel ustalardı. Ev nüfusum kalabalık olunca gece vakti de dikim yapıyordum. Sivas'ta eski terzi olarak, 180 tane terziden 4 kişi kalmıştık. Diğer 3'ü de vefat etti ve sadece en eski olarak ben kaldım. Sivas'ın en eski terzisi benim" dedi.
mGvoscIzh0-1P11KoMqlIA.jpg

Yılmaz, terzilik mesleğini gittiği yere kadar yapmak istediğini söyleyerek, "Her sabah dükkanıma geliyorum. Kızım arabayla getirir, dükkana bırakır ve dükkanımı açarım. Yemeğimi dükkanda yerim, evde karnımı doyurmam. Öğleden sonra saat 2-3 gibi dükkanımı kilitler giderim. Dükkanımı dua etmeden açmam. Emekli terzi olduğum için beni görenler şaşırıyor. Ben bu mesleği bırakırsam hastalanıyorum. Bu yüzden evde oturamıyorum.
os1hmPABkUiso32cMjvcFw.jpg

Bu dükkan benim evim gibi oldu. Burada evimden daha rahatım. Arkadaşlar geliyor çay demliyorum. Çay eşliğinde sohbet muhabbet ederiz. Bu mesleği gittiği yere kadar yapacağım. Çünkü mesleğimi yapmazsam hastalanıyorum. Bütün çocuklarımı okuttum. Benim malım mülküm yok. Sadece evim var başka bir şeyim yok" diye konuştu.

7701477028
Clio Triger Seti
Megane II Triger Seti
Kango Triger Seti
Laguna Triger Seti
Mais Triger Seti Clio Laguna, Symbol II, Kangoo Megane II-III 1.5 Dci Euro 4 7701477028
Clio 2-II Kangoo 2-II Eksantrik Kayış Triger Seti 1.5 Dci K9K
Euro 4 1.5 DCI Triger Seti
Akbay Renault
Oto Erdem
Özder Renault
Arif Oto
Ankara Yedek Parça
Ankara Renault Yedek Parça
Ankara Dacia Yedek Parça
Orjinal Mais Yedek Parça
Orjinal Renault Yedek Parça

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar