Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Ağaç Bamyası Kızartması

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,184
400 gram ağaç bamyası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru Arnavut biberi
Sosu için:
1 diş sarımsak
100 gram yoğurt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber

Ağaç bamyalarını iyice yıkayın ve ortadan ikiye kesin.
Ortasındaki küçük çekirdeklerden oluşan süngerimsi tüylü kısmı temizleyin.
Bamyaları elma dilimi şeklinde doğrayın ve zeytinyağında önlü arkalı kızartın.
Kızaran bamyaları bir kenara koyun ve sosu için 1 diş sarımsağı rendeleyin.
Bir kaba yoğurdu, biraz tuz ve sarımsakla birlikte koyup iyice karıştırın.
Küçük bir sos tenceresinde zeytinyağını kızdırıp pul biber ekleyin.
Bamyaların üzerine yoğurdu ve yağı gezdirin. Yemeğiniz hazır.

Not: Arujya olarak da bilinen ağaç bamyası bahçe ya da saksı bitkisi olarak yetiştirilebildiği gibi sebze olarak da tüketilebiliyor. Ceviz büyüklüğünde ve kabuklu meyveler veren ağaç bamyasının bildiğimiz bamyayla pek ilgisi yok ancak kızartması da dolması da gerçekten çok lezzetli.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar