- 4 Temmuz 2024
- 4,180
İzmir'in Ödemiş ilçesinin Bozdağ yaylasında yetişip tezgâhlarda yerini alan alabaş sebzesinin binbir derde deva olduğu belirtildi.
Yurt dışında isminin cehennem topuzu olarak geçtiğini belirten alabaş üreticisi Hüseyin Kumru, Cehennem Topuzu’nun Türkiye’de alabaş olarak bilindiğini belirterek alabaşın 15 çeşit yemeğinin yapıldığını söyledi.
Alabaşın özellikle akciğer ve kalın bağırsak kanserlerine önleyici özelliği olduğunu söyleyen üretici Hüseyin Kumru zayıflamak isteyenlerin de alabaşı tercih ettiğini ancak birçok vatandaşın alabaş sebzesini bilmediğini söyledi

Yurt dışında isminin cehennem topuzu olarak geçtiğini belirten alabaş üreticisi Hüseyin Kumru, Cehennem Topuzu’nun Türkiye’de alabaş olarak bilindiğini belirterek alabaşın 15 çeşit yemeğinin yapıldığını söyledi.
Alabaşın özellikle akciğer ve kalın bağırsak kanserlerine önleyici özelliği olduğunu söyleyen üretici Hüseyin Kumru zayıflamak isteyenlerin de alabaşı tercih ettiğini ancak birçok vatandaşın alabaş sebzesini bilmediğini söyledi