Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Anne köftesinin lezzet sırrı belli oldu! İçine bir parça atmak bile yetiyor, bir kere yiyen bir daha vazgeçemiyor

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
Anne köftesinin lezzet sırrı belli oldu! İçine bir parça atmak bile yetiyor, bir kere yiyen bir daha vazgeçemiyor

Kıymaların yuvarlanarak top şeklini almasıyla yapılan köfte, bazen ne yaparsak annelerimizin yaptığı kadar lezzetli olamayabiliyor. Ancak içine bir parça kuyruk yağı ekleyerek, siz de tadına doyulmaz köfteler yapabilirsiniz.

jKd96uGIrkSt_RlbXbUkVQ.jpg

Ünlü İç Hastalıkları Uzmanı Canan Karatay'ın 'ömür uzatıyor' dediği kuyruk yağı, bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra kan basıncını da dengeliyor.
B6BcUzhbdkaKeQERdaOoVA.jpg

Sinir hücreleri için faydalı olan ve kemik gelişimine yardımcı olan kuyruk yağını, köfteyi pişirmeden önce harcına ekleyip karıştırmayı unutmayın.
GH_rffTEKkGcPzDyEIkpTQ.jpg

1 kg dana döş kıyma 200 gr çok ince doğranmış veya çekilmiş kuyruk yağı 1 bayat ekmek içi 1 su bardağı ince bulgur 1 demet maydanoz 4 adet çarliston biber 5 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı kekik
_FS20zmTQEih4qvEYOOibw.jpg

Öncelikle biberleri çok ince bir şekilde doğramak gerekiyor, uğraşmak istemeyenler bu aşamayı blender yoluyla halledebilirler. Kıyma ve yağımızı iyice harmanlayıp bir kaba alıyoruz. Maydanozları da ince kıyım yapıp kıymaya ekliyoruz. Bayatlamış ekmek içini avuç içinde ufalayıp malzemelerimizin içine ekliyoruz. Bulgur ve rendelenmiş sarımsakları da ekleyip son olarak kalan tüm baharatları ekliyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz. Farklı baharat sevenler ek yapabilir.
YzHOkWdmkkKLw-IisujX7g.jpg

Köfte ne kadar çok yoğrulursa, lezzetinin de o kadar yerinde olacağını unutmayın. Eğer vaktiniz varsa, yoğurulmuş köftelere şekil vermeden önce buzdolabında 1 saat kadar dinlendirebilirsiniz.
Bkkqfn_mME6R4R4WJouH1w.jpg

Kuyruk yağının aşırı miktarda tüketilmesi, damar tıkanıklığı gibi bazı sağlık sorunlarına neden olabilir. Yine aşırı miktarda kuyruk yağı tüketilmesi kanser hücrelerini tetikleyebilir. Mide rahatsızlığı olan kişilerin de bu yağı belirli bir oranda tüketmeye dikkat etmesi gerekir.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar