- 4 Temmuz 2024
- 4,180
Arnavut Dolması Tarifi - Arnavut Dolması Nasıl Yapılır?
Arnavut dolması nasıl yapılır? İşte Arnavut dolması tarifi...
Arnavut dolması için gerekli malzemeler ve yapılışı.
Arnavut Dolması : Malzemeleri
9-10 adet kırmızı kapya biber
400 gr mantar
Bir kuru soğan
Üç adet küçük domates
Üç adet sivri biber
Bir tutam dereotu
3-4 diş sarımsak
Bir çay bardağı ceviz içi
Tuz-karabiberZeytinyağı, sirke, limon
Arnavut Dolması Yapılışı
Biberleri közleyip saplarını koparmadan kabuklarını soyun ve bir tarafını keserek çekirdeklerini temizleyin. (Közleme işini, bir fırında da yapabilirsiniz.) Yemeklik doğranan soğanı, sıvı yağda hafif pembeleşinceye kadar kavurun. İnce olarak dilimlenen mantarları da ekleyerek yüksek ateşte suyunu salmadan soteleyin. Biber, domates, sarımsak, tuz ve karabiberi de ekleyin. Suyunu çekince ceviz ve ince kıyım dereotunu ilave edin.
Hazırladığınız iç harcı, kırmızı biberlerin içine karnıyarık doldurur gibi doldurun. Servis tabağına alın. Sarımsak, sirke, zeytinyağı, limon ve tuzdan oluşan sosu karıştırıp biberlerin üzerine paylaştırın. Dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz. afiyet bal şeker olsun

Arnavut dolması nasıl yapılır? İşte Arnavut dolması tarifi...
Arnavut dolması için gerekli malzemeler ve yapılışı.
Arnavut Dolması : Malzemeleri
9-10 adet kırmızı kapya biber
400 gr mantar
Bir kuru soğan
Üç adet küçük domates
Üç adet sivri biber
Bir tutam dereotu
3-4 diş sarımsak
Bir çay bardağı ceviz içi
Tuz-karabiberZeytinyağı, sirke, limon
Arnavut Dolması Yapılışı
Biberleri közleyip saplarını koparmadan kabuklarını soyun ve bir tarafını keserek çekirdeklerini temizleyin. (Közleme işini, bir fırında da yapabilirsiniz.) Yemeklik doğranan soğanı, sıvı yağda hafif pembeleşinceye kadar kavurun. İnce olarak dilimlenen mantarları da ekleyerek yüksek ateşte suyunu salmadan soteleyin. Biber, domates, sarımsak, tuz ve karabiberi de ekleyin. Suyunu çekince ceviz ve ince kıyım dereotunu ilave edin.
Hazırladığınız iç harcı, kırmızı biberlerin içine karnıyarık doldurur gibi doldurun. Servis tabağına alın. Sarımsak, sirke, zeytinyağı, limon ve tuzdan oluşan sosu karıştırıp biberlerin üzerine paylaştırın. Dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz. afiyet bal şeker olsun