- 4 Temmuz 2024
- 4,184
Malzemeler:
1 adet büyük boy kereviz
200 gr asma yaprağı
100 gr kıyma
1,5 su bardağı pirinç
1 adet havuç
2 orta boy soğan
1 orta boy domates
1 çorba kaşığı TAT domates salçası
1 çorba kaşığı TAT biber salçası
4 - 5 dal maydanoz
6 çorba kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Kimyon
Kişniş
Sumak
Tuz
Hazırlama Tarifi:
Yaprakların tuzunun gitmesi için kaynamış suda 2- 3 dk haşlayalım. Diğer tarafta pirinci geniş bir kabın içine alalım. Üzerine 1 fincan sıcak su döküp kabartalım. Soğanı ve domatesi rendeleyelim. Maydanozu ince ince doğrayalım. Kıyma, soğanın bir tanesini, domates, maydanoz, salça ve baharatları pirince ilave edelim. En son zeytinyağını ilave edip iyice karıştıralım.Kerevizler ayıklayıp halka halka dilimleyelim. Ben dört eşit parçaya böldüm. Kerevizleri kokusu çıksın diye kaynar suya limon sıkarak en az 15 dk. bekletelim. Yaprakları büyüklüklerine göre iki yada üç tane yan yana tezgahın üstüne serelim. Ortasına kereviz halkasını yerleştirelim. İçine pirinçli kıymalı harçtan koyalım. Ve güzel bir şekilde kapatalım. Kereviz dolmalarımız suyun içinde kalmasın diye asma yapraklarının dal kısımlarını ve sert yaprakları tencerenin dibine döşeyelim. Soğanın bir tanesini de halka halka kesip tencerenin dibine yerleştirelim Havucu da soyup dilimleyelim soğanların üzerine yerleştirelim. Üzerlerine kereviz dolmalarımızı dizelim. Biber ve domates salçasını sıcak su ile açalım. Dolmaların üzerinden dökelim. Dolmaların üzerine biraz zeytinyağı gezdirelim ve porselen bir tabak kapatıp orta hararetli ocakta yumuşayana kadar pişirelim. Ve nefis asma yaprağında kereviz dolmamız servise hazır...
Afiyetler Olsun.
1 adet büyük boy kereviz
200 gr asma yaprağı
100 gr kıyma
1,5 su bardağı pirinç
1 adet havuç
2 orta boy soğan
1 orta boy domates
1 çorba kaşığı TAT domates salçası
1 çorba kaşığı TAT biber salçası
4 - 5 dal maydanoz
6 çorba kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Kimyon
Kişniş
Sumak
Tuz
Hazırlama Tarifi:
Yaprakların tuzunun gitmesi için kaynamış suda 2- 3 dk haşlayalım. Diğer tarafta pirinci geniş bir kabın içine alalım. Üzerine 1 fincan sıcak su döküp kabartalım. Soğanı ve domatesi rendeleyelim. Maydanozu ince ince doğrayalım. Kıyma, soğanın bir tanesini, domates, maydanoz, salça ve baharatları pirince ilave edelim. En son zeytinyağını ilave edip iyice karıştıralım.Kerevizler ayıklayıp halka halka dilimleyelim. Ben dört eşit parçaya böldüm. Kerevizleri kokusu çıksın diye kaynar suya limon sıkarak en az 15 dk. bekletelim. Yaprakları büyüklüklerine göre iki yada üç tane yan yana tezgahın üstüne serelim. Ortasına kereviz halkasını yerleştirelim. İçine pirinçli kıymalı harçtan koyalım. Ve güzel bir şekilde kapatalım. Kereviz dolmalarımız suyun içinde kalmasın diye asma yapraklarının dal kısımlarını ve sert yaprakları tencerenin dibine döşeyelim. Soğanın bir tanesini de halka halka kesip tencerenin dibine yerleştirelim Havucu da soyup dilimleyelim soğanların üzerine yerleştirelim. Üzerlerine kereviz dolmalarımızı dizelim. Biber ve domates salçasını sıcak su ile açalım. Dolmaların üzerinden dökelim. Dolmaların üzerine biraz zeytinyağı gezdirelim ve porselen bir tabak kapatıp orta hararetli ocakta yumuşayana kadar pişirelim. Ve nefis asma yaprağında kereviz dolmamız servise hazır...
Afiyetler Olsun.