Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Ataş Nedir? Nasıl Yazılır?

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
Günümüzde yazımı ve anlamı en çok karıştırılan sözcüklerden biri de "ataş"dır.

Ataş, birden fazla kağıdın bir arada tutulması amacıyla kullanılan kırtasiye malzemesi.

Fransızca attache sözcüğünden dilimize ataş olarak geçen, kağıtları, sayfaları, dosyaları birbirine iliştirmek, tutturmak için kullanılan, ince metalden veya plastikten imal edilen kullanışlı nesnenin Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından önerilen karşılığı ise "tutturgaç"tır.

Yanlış kullanılan biçimi "ataç" olan sözcüğün doğru kullanımına verilebilecek örnekler:
1. Ben senden bir tane ataş istemiştim, sen ise bana bir kutu getirmişsin, eksik olma dostum benim.

2. Masanın üzerine dağılmış bir sürü raptiye ve ataş vardı. Öğretmen bütün dağınıklığı toplamadan sınıftan çıkmamamı, döndüğünde onları masasının üzerinde görmek istemediğini söyledi. Ben hemen pratik bir çözüm buldum. Her zaman yanımda taşıdığım mıknatısı masanın üzerinde şöyle birkaç kez gezdirince, bütün hepsini toplayıp kutularına doldurdum.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar