- 4 Temmuz 2024
- 4,188
Hamuru için
Azerbaycan Mantısı Nasıl Yapılır?
lezzet
- 200 g un
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı su
- 100 g yağlı kuzu kıyma
- 100 g dana kıyma
- 1 adet kuru soğan (İnce kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 500 g yoğurt
Azerbaycan Mantısı Nasıl Yapılır?
- Hamur için gerekli tüm malzemeyi bir kaba alarak yoğurun ve ele yapışmayan kıvama ulaşınca dinlenmeye bırakın.
- Kıymaları, kuru soğanı, tuz ile karabiberi bir kapta karıştırarak iç harcı hazırlayın.
- Hamuru ince açarak yuvarlak kesin, ortasına kıymayı koyup özel şekil vererek kapatın. Sonrasında orta tuzlu suda haşlayın ve yoğurtla birlikte servis edin.
lezzet
![]() | Bu resim küçültülmüştür. Orjinal boyutunu(800x600) görmek için tıklayın. |
