Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Bağışıklığı güçlendiren geleneksel lezzet! Yoğurt ve pirinçle hazırlanıyor: Faydaları saymakla bitmiyor

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
Bağışıklığı güçlendiren geleneksel lezzet! Yoğurt ve pirinçle hazırlanıyor: Faydaları saymakla bitmiyor

Türkiye'de pek çok yörede iştahla tüketilen yayla çorbası, damak çatlatan lezzetinin yanı sıra genel sağlık üzerindeki faydalarıyla da dikkat çekiyor. Pirinç ve yoğurtla yapılan yayla çorbası, bağışıklığı güçlendirip sindirim sağlığını iyileştiriyor.

hGJfUK1yvEmtiaXmvKx5eg.jpg

Yayla çorbasında bulunan vitaminler, özellikle mevsimsel hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Yayla çorbası yoğurt ile hazırlandığı için kolesterolü dengeleme özelliğine sahiptir.
RHk2a_3y9kG0_aNey7rgww.jpg

Besin değeri yüksek olan yayla çorbası, aynı zamanda metabolizma dostudur. Bağırsak sağlığını iyileştirir ve hazımsızlık sorunlarını ortadan kaldırır.
U7VwBgfG2EWRSPYqDzda1g.jpg

Ekmeksiz şekilde tüketilen bir kase yayla çorbası, potasyum yönünden zengindir. Potasyum, kalp ritmini düzenler ve kalp sağlığını korur. Kan basıncını dengeler ve tansiyon yükselmesini engeller. Yayla çorbasının hazırlanışı, yaklaşık yarım saat sürer.
fpB0vUmbxEy8hOwKER_ydw.jpg

1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı) 7 su bardağı su 1 su bardağı yoğurt 1 yumurta Yarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı) 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Nane
SnRJ3hsVoUS_QxuNDJgb2w.jpg

Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika daha kaynatılır. Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve kaselere alınır. Ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir. Kalan naneli tereyağı, tenceredeki çorbaya koyup karıştırılır. Yayla çorbası servise hazır. Afiyet olsun...
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar