Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Balık Sayadieh (lübnan mutfağı)

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,184
Balık Sayadieh Tarifi İçin malzemeler


  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 200 g balık
  • 2 adet soğan
  • 2 tutam kimyon
  • 1 tutam tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 1 l balık suyu (Balık fileto kemikleri haşlanır, suyu kullanılır.)
  • 20 adet çam fıstığı
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
Sos için
  • 500 g balık suyu
  • 1 g tarçın
  • 1 g kimyon
  • 5 g limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta


Balık Sayadieh Nasıl Yapılır?


  • Balıkları iyice temizleyin, ardından tavada kızdırdığınız yağa atarak tamamen pişene kadar kızartın.
  • Bir tencereye 1 litre su, biraz tuz, limon suyu ve kimyon ekleyin. Su ısındıktan sonra kızarmış balıkları tencereye alarak kaynayana dek pişirin.
  • Bu sırada soğanları piyazlık ve ince şekilde doğrayın, balıkları kızarttığınız tavada rengi dönene kadar kızartın, ardından soğanların tadı ve rengini alması için suda pişirdiğiniz balıkların üzerine ilave edin.
  • Balıkları su kaynadığında tencereden alın. Balığın derisini ve kemiklerini temizleyin ve balıkları kaynattığınız suyu daha sonra kullanmak için bir kenarda bekletin.
  • Sayadieh için pirinci temizleyin ve yıkayın. 30 dakika süreyle sıcak suda beklettikten sonra süzün.
  • Daha sonra ince doğranmış soğanı bir tencerede kestane rengi alana kadar kavurun, üzerine pirinci ekleyip iyice karıştırın.
  • Ardından pirinci karıştırırken tuz, kimyon, diğer baharatlar ve ince tarçını serpin. Kenarda beklettiğiniz kahverengi sosu üzerine dökerek pirinci orta ateşte tutun.
  • Pirinç pişerken sosu hazırlamak için bir tencereye tereyağını ekleyip ardından unu ilave ederek kavurun. Unun kokusu çıktıktan sonra tüm malzemeleri bu karışıma ekleyip kıvam alana kadar karıştırın.
  • Çam fıstıklarını bir tavada kızartın.
  • Servis tabağına sosu dökün, üzerine sayadiehi koyun ve en üste de balığı yerleştirin. Son olarak çam fıstığı ile süsleyerek servis edin.
lezzet




wol_error.gif
Bu resim küçültülmüştür. Orjinal boyutunu(800x600) görmek için tıklayın.
baliksayad.jpg
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar