Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Bamya KizartmaSi Tarifi

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,182
Bamyayı çok üzdük. Birçoğumuz onu tanımadan, tadına bile bakmadan sevmediğimizi dile getirdik
smile.gif
Halbuki onu bir tanısaydık, sevmeye çalışsaydık her şey daha farklı olabilirdi!

Yaz aylarında taze taze tüketebileceğimiz bamyanın zeytinyağlısını, yemeğini ve çorbasını şimdiye kadar denemiş ve sevmiş olanlara harika bir alternatif olabilecek, daha önce çeşitli tariflerini denemiş fakat sevmemiş olanlara da farklı bir deneyim sunarak kendini sevdirecek bir tarifimiz var: Dışı çıtır, içi yumuşacık bamya kızartması! Bu tarif bamya ile aramızdaki soğukluğun son bulmasını sağlayacak ve herkese kendini sevdirecek, inanıyoruz! Bamyaları haşlamadan, direk kızartabileceğiniz bu tarifin hem tadını hem de pratikliğini çok seveceksiniz.

Sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis ederek hafif bir başlangıç yemeği olarak tüketebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık!

Dışı çıtır, içi yumuşacık bamya kızartmasının videolu tarifini aşağıda paylaşıyoruz, şimdiden afiyet olsun!

Bamya Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
Bamya Kızartması İçin:
1/2
kilogram
bamya
(iri ve uzun boylu)
1
adet
yumurta
(çırpılmış)
1
çay kaşığı
tuz
1/2
çay kaşığı
karabiber
1
su bardağı
un
1
su bardağı
mısır unu
2
su bardağı
ayçiçek yağı (kızartmak için)
Yoğurt Sos İçin:
1
su bardağı
süzme yoğurt
1
diş
sarımsak
1
çay kaşığı
tuz
1
avuç
dereotu
(doğranmış)

Bamya Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

Bamyaların sap kısımlarını dikkatlice ayıklayın ve güzelce yıkayıp kurulayın.
bamya-kizartmasi-1
Bir kasede yumurtayı çırpın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp bamyaları yumurtaya bulayın.
bamya-kizartmasi-2
Ayrı bir kasede un ve mısır ununu karıştırın. Yumurtaya bulamış olduğunuz bamyaları mısır unu ve un karışıma bulayın.
bamya-kizartmasi-3
Sıvı yağı tavada kızdırın. Bamyaları altın sarısı rengini alana dek kızartın ve havlu peçete serdiğiniz bir tabakta fazla yağını alın.
bamya-kizartmasi-5
Süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz ve dereotunu bir kasede karıştırıp, kızartmış olduğunuz bamyalarla birlikte servis edin.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar