- 4 Temmuz 2024
- 4,184

Bamya yahnisi tarifi için malzemeler
400 g kemiksiz kuzu kol eti
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
20 arpacık soğan
5~6 diş sarımsak
1 kg küçük boy bamya
3 domates
2 dal taze kişniş
2 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Karabiber
1 limonun suyu
Bamya yahnisi Nasıl Yapılır
Kuşbaşı doğradığınız kuzu kol etini tereyağı ve zeytinyağında kavurun. Tencereye sırasıyla arpacık soğan, ezdiğiniz sarımsak, baş kısımlarını temizlediğiniz bamya ve küp doğradığınız domatesi ilave edip 4-5 dakika kavurun. Tavuk suyunu ilave edip baharatlarla tatlandırın. Kaynadıktan sonra ince kıydığınız kişnişi ilave edip 20 dakika daha pişirin. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Sıcak servis yapın