Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Bandırma Tarifi

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,182
Bandırma tarifi, bir şeye banmaktan ortaya çıkan bandırma kelimesini bu yemekle tam olarak kavrayacak ve bandırmanın sadece bir şehir adı olmadığını göreceksiniz. Bu yemekte de ekmeği nefis tatlara bandırarak ekmeğin üzerinde o lezzetleri hissedeceksiniz. Laf kalabalığını bırakıp bandırma nasıl yapılır diyerek anlatıma başlıyorum.

Bandırma Tarifi İçin Malzemeler​

Bandırma Tarifi


  • 1 Adet Tavuk
  • 4 Adet Yufka
  • 150 gr Tereyağ
  • 100 gr Ceviz
  • Tuz, karabiber

Bandırma Tarifi Nasıl Yapılır?​

Tavuk, suda tuz ve karabiber ile haşlanır. Soğuması için tavuk sudan çıkarılır. Bu arada yufkalar 20 cm şeritler halinde kesilerek yağsız teflon tavada ısıtılır ve rulo halinde dolanarak tavuk suyunda 30 sn pişirilir. Daha sonra eritilmiş tereyağına her iki tarafı bandırılıp bir kaba dizilir. Pişirilmiş yufkaların üstüne parçalanmış tavuk etleri ve ceviz serpilir.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar