Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Bayat Ekmek Yoğurtlaması

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,182
Bayat Ekmek Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler

1 tane bütün bayat ekmek
1 tane orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım küçük çay bardağı süt
1 tane yumurta
Tuz, karabiber, pul biber
Kızartmak için sıvı yağ

Üzeri için;

1 kase sarımsaklı yoğurt
1 tatlı kaşığı domates salçası

Bayat Ekmek Yoğurtlaması Tarifi Yapılışı

1. Bayat ekmeği minik parçalara bölüyoruz ve bir kabın içine alıyoruz.
Üzerine soğanı, sarımsağı rendeleyip yumurtayı, baharatları ve sütünü de ekleyip köfte yapar gibi yoğuruyoruz.

2. Hamur kıvamına geldiğinde ( gerek duyulursa biraz daha süt ilave edebilirsiniz kıvam alana kadar ) Minik parçalara ayırıp elimizle çiğ köfte yapar gibi sıkıp şekil veriyoruz.

3. Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt üzerine alıyoruz.
Yağı süzüldükten sonra servis tabağına alıyoruz ve üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.

4. 1 tatlı kaşığı salçayı biraz suyla inceltip çok azda sıvı yağ ekleyip kızdırdıktan sonra üzerine ilave ediyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz

Not:Evde kalmış bayat ekmeklerinizi değerlendirmek amaçlı bu tarifi deneyin derim. İçine arzu ettiğiniz başka malzemeleri de ekleyebilirsiniz. Ben sadesini yaptım. Hem lezzetli hem de ekmekleriniz çöpe gitmemiş olacak
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar