Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

"Bizden sonra bu iş biter" dedi: Babasından kalan 85 yıllık makineyle mesleği yaşatıyor

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
75,730
Babasından kalan 85 yıllık makineyle mesleği yaşatıyor

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde Ahmet Özsoy (68), 13 yaşında çırak olarak başladığı ayakkabı tamirciliğini 55 yıldır devam ettiriyor. Babasından miras kalan 85 yıllık makineyle çalıştığını belirten Özsoy, "Bu meslek bitmek üzere. Yeni nesil gelmiyor, çırak da yetişmiyor" dedi.

1D_dfdDC_EKCvPio3X5NoA.jpg

Yeşilhisar ilçesinde yaşayan 2 çocuk babası Ahmet Özsoy, 13 yaşında babasının yanında çırak olarak ayakkabı tamirciliğine başladı. Babasının ölümüyle mesleği devralan Özsoy, geçen süreçte ayakkabı tamirciliği yapıp geçimini sağladı.
RLC401ObwEaNsSVOyI6WRg.jpg

Babasından kalan 85 yıllık makineyle, 55 yıldır ayakkabı tamir eden Özsoy, 18 metrekare dükkanında mesleğinin sürdürülmesini istiyor. Özsoy, "Ben 13 yaşında çırak olarak babamın yanında çalıştım. Makineler babamdan kalma. Dikiş makinesi 85 senelik, örs 85 senelik, çekiç, kerpeten, raspa bunların hepsi babadan kalma.
-sqKPhuGBE6B4mD2aGTTow.jpg

Dükkanım ise 18 metrekare. Dükkanımı açar, ‘Bismillah’ derim, önlüğümü takarım, makineleri yağlarım, dükkanı temizlerim. Tamir olursa tamir ederim, ayakkabıları dikerim, pençe tamiri yapar, tabanları değiştiririm. Bunları yaptıktan sonra rızkımızı alırız" diye konuştu.
5Top3LV0Ika7J3q-6FuUCQ.jpg

Ayakkabı tamirciliğinde artık çırak yetişmediğini aktaran Özsoy, "Yeni nesil gelse, öğrense daha iyi olur. Tavsiyem öğrensinler, sanatı devam ettirsinler. Bitmek üzere. Eskiden anne baba oğlunu getirirdi, çırak olarak yetiştirilirdi. Şimdi o devir bitti. Yeni nesil gelmiyor. Yeni şeyler çıkınca çırak da yetişmiyor.
cdEh3av7iky3lLkbM20thQ.jpg

Bizden sonra da bu iş biter. Biz bu işin son örnekleriyiz. Dükkanı da devam ettiriyorum. Çocuklarımı yetiştirdim. Geçimimi bu işten sağladım ama artık çırak da yetişmiyor. Eski sanatkarlar da bitmek üzere" ifadelerini kullandı.

7701477028
Clio Triger Seti
Megane II Triger Seti
Kango Triger Seti
Laguna Triger Seti
Mais Triger Seti Clio Laguna, Symbol II, Kangoo Megane II-III 1.5 Dci Euro 4 7701477028
Clio 2-II Kangoo 2-II Eksantrik Kayış Triger Seti 1.5 Dci K9K
Euro 4 1.5 DCI Triger Seti
Akbay Renault
Oto Erdem
Özder Renault
Arif Oto
Ankara Yedek Parça
Ankara Renault Yedek Parça
Ankara Dacia Yedek Parça
Orjinal Mais Yedek Parça
Orjinal Renault Yedek Parça

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar