- 4 Temmuz 2024
- 4,180

İftar vaktinin yaklaşmasıyla birlikte akşam menüsü için hazırlıklar başladı. "Bugün iftarda ne yapsam, ne pişirsem?" diye düşünenlere özel, çorba, ana yemek, zeytinyağlı, salata ve tatlıdan oluşan yemek tarifiyle iftarda sofralarınızı şenlendirebilir ve nefis tariflerle misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. D.ream restoranlarından Borsa Restaurant'ın Executive Şef’i Şenel Çin, Ramazan boyunca kolay, basit ve lezzetli tariflerini Ntv.com.tr için yazacak. Peki, Michelin Tavsiye Listesinde bulunan, Gault Millau ödüllü Borsa Restaurant'ın bugünkü iftar menüsünde neler var? İşte Ramazanın 12. gününe özel iftar menüsü...
Ramazan ayının 12. gününün gelmesiyle birlikte iftar için ne yemek pişireceğini düşüren kişilere özel nefis yemek menüsü hazırladık. Kolay ve lezzetli yemek tarifiyle, akşam sofranızda lezzetli yemeklerinizi sunabilirsiniz.
Peki Michelin Tavsiye Listesinde bulunan, Gault & Millau ödüllü Borsa Restaurant'ın menüsünde ne var? İşte bugün iftarda sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz menünün tarifleri:


PİLİÇ YAHNİ
4 adet piliç but kemikli veya kemiksiz doğranmış olabilir 1 adet rende havuç 1 70gr 3 adet kuru soğan 500gr Domates salçası 100gr Olgunlaşmış domates 4adet 500gr slice doğranmış Sarımsak 6 diş ince ince doğranmış,halka şeklinde Sıvı yağ Yarım yemek kaşığı un Tuz Karabiber 10gr Pulbiber 10gr Haşlanmış nohut 150gr Sivri biber ve kırmızı kapya biber 2+2 adet küp küp doğranmış İçerisine minik patatesleri ikiye bölerek ilave edebilirsiniz, ayrıca fırınlayıp yanında servis de edebilirsiniz Yanında servis edilecekse şunu tavsiye ederim; Patatesler ince doğranmış biberiye, karabiber, tuz, sıvı yağ, çekilmiş sarımsak ile harmanlanıp yağlı kağıda dizilerek tepside 180 derece fırında 30 dakika pişirilebilir. Yapılışı; Piliçleri önceden yıkayın ve suyunu alın Üzerine tuz karabiber ile marine edin, una bulayın ve bir tavada mühürleyin Aynı tavada soğan, sarımsak, havuç, doğranmış domates ve biberleri sırasına göre sitelerin Şayet domates renk vermiyorsa 1 yemek kaşığı salça ilave edelim ve suyunu koyalım Biraz kaynadıktan sonra piliçleri hazırladığımız malzemeyle buluşturalım Üzerine patates ve nohutu da ilave edelim Tuz ve baharatlarını ayarladıktan sonra orta ateşte 20-25 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun


