İftar menüsü hazırlıkları, akşam ezanının okunmasına az bir zaman kala başladı. "Bugün iftarda ne yapsam, ne pişirsem?" diye düşünenlere özel, ana yemek, pilav, zeytinyağlı, çoban salata ve tatlıdan oluşan 6 çeşit nefis yemek tarifiyle sofralarınıza lezzet katabilir, misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. D.ream restoranlarından Borsa Restaurant'ın Executive Şef’i Şenel Çin, Ramazan boyunca kolay, basit ve lezzetli tariflerini Ntv.com.tr için yazacak. Peki, Michelin Tavsiye Listesinde bulunan, Gault Millau ödüllü Borsa Restaurant'ın bugünkü iftar menüsünde neler var? İşte Ramazanın 14. gününe özel iftar menüsü.
Ramazan ayının 14. gününün gelmesiyle birlikte "iftara ne pişirsem" diye düşünen kişilere özel kolay, lezzetli ve pratik yemek tarifleri hazırladık. Nefis ve lezzetli yemek tarifleriyle, akşam sofranızda ailenize ve arkadaşlarınıza lezzetli yemeklerinizi tattırabilirsiniz. Peki Michelin Tavsiye Listesinde bulunan, Gault & Millau ödüllü Borsa Restaurant'ın menüsünde ne var? İşte bugün iftarda hazırlayabileceğiniz yemek menüsü tarifleri;
DOMATES ÇORBASI 1kg olgunlaşmış domates 200gr kuru soğan 2 diş sarımsak 100gr sıvı yağ, zeytinyağı 50gr tereyağı 120gr rendelenmiş kaşar Tuz Karabiber
ETLİ KEREVİZ Malzemeler; 2 adet orta boy kereviz 1 adet orta boy soğan Yarım limon suyu 200gr kuzu eti 200gr havuç 500gr patates 1 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı Tuz yeterince Karabiber 10gr Dereotu yarım demet Yapılışı; Kereviz ve patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın Soğanı yemeklik doğrayın ve et ile birlikte tencereye alın Üzerine su ekleyip kapağı kapalı olarak 30 dk pişirin Sebzeleri ekleyin, unu bir miktar yemeğin suyu ile karıştırın, tuzunu karabiberini de katın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin Bir kasede yumurta sarısını yemeğin suyundan bir kepçe yardımıyla ilave edin ve çırpın. Pişen yemeğe ilave edin, 5 dk pişirin ve servis için üzerine dere otu atın. Afiyet olsun
BULGUR PİLAVI 500gr midyat bulguru 250gr soyulmuş ve küp küp doğranmış domates 250gr fare dişi doğranmış kuru soğan 2 diş doğranmış sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 120gr sıvıyağı 30gr tereyağı 80gr sivri biber Tuz, karabiber, pul biber tercihe göre ilave edilebilir. Afiyet olsun
ZEYTİNYAĞLI 1 kg ayşekadın 1 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak 120 gr zeytinyağı Yarım limon Tuz ve şeker
ÇOBAN SALATA Domates 250gr Salatalık 170gr Maydonoz 70gr Nane 15gr Fındık turp 15gr Kuru veya taze soğan 120gr 1 limon suyu Zeytinyağı 50gr Nar ekşisi 10gr Sivribiber 100gr Tuz
TEL KADAYIF TATLISI 1 kg tel kadayıf 150gr margarin 200gr ceviz veya Antep fıstığı 1,5kg şeker Su 1,2 kg Yarım limon Pişimi; 180derece fırında 35 dk pişirin, fırından çıktıktan 5 dakika sonra şerbetini dökün