- 4 Temmuz 2024
- 4,180

İftar menüsü hazırlıkları, akşam ezanı öncesinde "Bugün iftarda ne yapsam, ne pişirsem?" diye düşünenler tarafından başladı. Ramazan ayının 15. gününe özel, çorba, ana yemek, enginar salatası, zeytinyağlı ve tatlıdan oluşan 5 çeşit nefis yemek tarifiyle sofralarınıza lezzet katabilir, misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. D.ream restoranlarından Borsa Restaurant'ın Executive Şef’i Şenel Çin, Ramazan boyunca kolay, basit ve lezzetli tariflerini Ntv.com.tr için yazacak. Peki, Michelin Tavsiye Listesinde bulunan, Gault Millau ödüllü Borsa Restaurant'ın bugünkü iftar menüsünde neler var? İşte Ramazanın 15. gününe özel iftar menüsü.
Ramazan ayının 15. gününün gelmesiyle birlikte "iftara ne yapsam" diye düşünenlere özel kolay, lezzetli ve nefis yemek tarifleri hazırladık. Pratik yemek tarifleriyle, akşam sofranızda sevdiklerinize ve dostlarınıza lezzetli yemeklerinizi tattırabilirsiniz. Peki, Michelin Tavsiye Listesinde bulunan, Gault & Millau ödüllü Borsa Restaurant'ın menüsünde ne var? İşte bugün iftarda hazırlayabileceğiniz yemek menüsü tarifleri; BROKOLİ ÇORBASI 1kg brokoli (ayıklanmış) 300gr patates soyulup slice doğranacak 500gr kuru soğan slice 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı karbonat Tuz Karabiber 50gr tereyağı 100gr sıvı yağ

Malzemeler; 1kg kıyma dana kaburgadan 200gr kuzu döş kıyma 1 orta boy rendelenmiş soğan 2 diş sarımsak Tuz Karabiber Kimyon Havuç 300gr haşlanmış 120gr haşlanmış veya konserve bezelye 4 adet haşlanmış yumurta (4e bölün) Domates salçası 150gr 2 yemek kaşığı un 50 gr sıvı yağ Domates Sivribiber Yağlı kağıt Patates püresi İçin; 1kg patates soyulmuş ve dilimlenmiş 150gr tereyağı 200ml süt Tuz Karabiber Tercihe göre 1 diş sarımsak Önce patatesleri haşlayın Güzelce ezilme kıvamına gelince süzelim ve bir çatal veya çırpma teli ile ezelim Süt ve tereyağı kaynatalım ve patatese ilave edelim Tuz karabiber ilavesini unutmayalım Yapılışı; Kıymaları güzelce 2 defa çektirin İçine tuz, karabiber, kimyon, soğan, sarımsakları ekleyip güzelce yoğuralım birbiriyle özdeşleşsin Bu karışımı bir yağlı kağıdın üzerine yayalım ve içerisine havuç, bezelye, yumurtaları koyarak yuvarlayalım Yuvarlak olunca uç kısımlarndan ters katlayıp tepsiye koyalım 200 derecelik fırında 35dk pişirelim Çıktığında hafif soğutarak keselim Üzerine domates salçası, sıvı yağ ve çok az un ile bir sos yapalım ve köfte ile buluşturalim Üzerine domates ve biberleri de koyup fırına atıp 10 dakika pişirelim Patates püresi ile birlikte sunabilirsiniz Afiyet olsun


