Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Cevizli, Kaymaklı Poşe Elma Tarifi

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,182
Cevizli, Kaymaklı Poşe Elma Tarifi İçin malzemeler


  • 5 adet elma
  • 3 su bardağı vişne suyu
  • 4 su bardağı su
  • 10 adet karanfil
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 3 top tane karabiber
  • 1 adet yıldız anason
  • 3 yemek kaşığı şeker

Cevizli, Kaymaklı Poşe Elma Nasıl Yapılır?


  • Elmaların içini oyup limonlu suda bekletin. Diğer bütün malzemeleri tencereye alın ve kaynamasını bekleyin.
  • Kaynayan şuruba elmaları ekleyin ve ocağın altını kısın. 10 dk elmaların pişmesi için yeterlidir.
  • Elmaları şuruptan çıkartın, şurubu cam bir kaba alın.
  • Şurup soğuduktan sonra, elmaları tekrar soğuyan şurubun içerisine koyun ve 1 gün dolapta bekletin.
  • Bu işlem elmalarınızın daha kırmızı olmasını sağlayacak. 1 gün sonra elmaları ayrı bir kaba alın, şurubun bir kısmını ocakta kıvam alıncaya kadar çektirin.
  • Servis esnasında elmaların içerisine ceviz, üzerine kaymak ve çektirdiğiniz şuruptan ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
lezzet
wol_error.gif
Resmin tamamını görüntülemek için tıklayın.
cevizli-kaymakli-pose-elma-f19b1c1d-ef65-4d69-9281-fd25e5d2cf46.jpg

 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar