- 4 Temmuz 2024
- 4,182
![[Resim: cildir-kofte-534f62af-06bf-4b89-b8f9-3fcfb9411cd2.jpg] [Resim: cildir-kofte-534f62af-06bf-4b89-b8f9-3fcfb9411cd2.jpg]](https://i.lezzet.com.tr/images-xxlarge-recipe/cildir-kofte-534f62af-06bf-4b89-b8f9-3fcfb9411cd2.jpg)
Malzemeler
- 1 adet tırnak pide
- 1/2 su bardağı et suyu
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 500 gr kıyma
- 2 çorba kaşığı galeta unu/ekmek içi
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- 3 adet domates
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet defne yaprağı
- 1 su bardağı et suyu
- Tuz
- Süzme yoğurt
- Sarımsak
- 3 adet haşlanmış patates
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağına yakın süt (kıvama göre)
- Muskat
- Tuz
- Tırnak pide küp doğranır. Et suyu ve tereyağı ile fırınlanır.
- Domates sosu için malzemeler küçük tencereye alınır ve kaynatılır.
- Patates püresi için haşlanmış patatesler ezilir ve diğer malzemeler eklenerek, yoğun yada akışkan olmayacak kıvamda püre elde edilir.
- Köfte malzemeleri ile köfte yoğurulur, hamburger köftesi gibi büyük ebatta köfteler yapılır. Tereyağında kızartılır.
- Servis tabağına patates püresi alınır. Üzerine tırnak pideler, domates sosu, köfte, sarımsaklı yoğurt koyulur.
- Tekrar tırnak pide, domates sosu koyulur ve maydanoz serpilir. Afiyetle
- Tırnak pide yerine ramazan pidesi de kullanabilirsiniz