- 4 Temmuz 2024
- 4,182
Çıtır Patates Tarifi İçin malzemeler
Çıtır Patates Nasıl Yapılır?
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 orta boy patates
- 2.5 su bardağı ayçiçek yağı
Çıtır Patates Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup birbirine yakın kalınlıklarda dilimleyelim.
- Bir kâsede nişasta, un, tuz ve karbonatı güzelce karıştıralım.
- Patatesleri havlu peçete yardımıyla kurulayalım ve nişastalı karışımı üzerine ekleyip harmanlayalım.
- Harmanlarken elek kullanalım ki fazla un dökülsün.
- Tenceremizi ocağa alalım ve 2.5 su bardağı Ayçiçek yağı ekleyelim.
- Yağımız iyice ısındığında patatesleri atalım ve 10 12 dakika kızartalım.
- Bir tabağın içerisine havlu peçete serelim ve kızaran patateslerimizi havlunun üzerine alalım fazla yağını peçeteye çektirip servis edelim. Afiyet olsun.
lezzet
![]() | Resmin tamamını görüntülemek için tıklayın. |
