- 4 Temmuz 2024
- 4,184
Mercanköşk1 Demet Maydanoz1 Adet Kabak1 Adet Soğan1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı, Tuz1 Adet Havuç1-2 Çorba Kaşığı Mısır Unu1 Adet PatatesTarhurFesleğen
Tarif
Patates, havuç, soğan ve kabağı yıkayıp temizleyelimMaydanoz, mercanköşk, tarhun, fesleğen ve sebzeleri buharda veya çok az suda haşlayalımiyice piştikten sonra sebzeleri tahta kaşıkla ezerek püre haline getirelimYağsız bir tavaya bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyalımİyice kızdıralımHazırladığımız sebzeli karışımdan tavaya bir kepçe kadar alalımŞekil verebilmek için sebzenin içine bir miktar mısır unu veya galeta unu ilave edelimSebzeleri tavada devamlı karıştıralımKarışımın bir süre sonra katılaştığını ve sebzelerin birbirine yapıştığını göreceksinizSebzeler mücver şeklini aldığında alt üst ederek iki tarafını da kızartalımDilediğimiz miktarda kızardığında tabağa alarak garnitürlerle zenginleştirip ana yemek olarak servis yapalım
Tarif
Patates, havuç, soğan ve kabağı yıkayıp temizleyelimMaydanoz, mercanköşk, tarhun, fesleğen ve sebzeleri buharda veya çok az suda haşlayalımiyice piştikten sonra sebzeleri tahta kaşıkla ezerek püre haline getirelimYağsız bir tavaya bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyalımİyice kızdıralımHazırladığımız sebzeli karışımdan tavaya bir kepçe kadar alalımŞekil verebilmek için sebzenin içine bir miktar mısır unu veya galeta unu ilave edelimSebzeleri tavada devamlı karıştıralımKarışımın bir süre sonra katılaştığını ve sebzelerin birbirine yapıştığını göreceksinizSebzeler mücver şeklini aldığında alt üst ederek iki tarafını da kızartalımDilediğimiz miktarda kızardığında tabağa alarak garnitürlerle zenginleştirip ana yemek olarak servis yapalım