- 4 Temmuz 2024
- 4,180

Türkiye'nin birçok şehrinde özel gün yemeği olarak tüketilen keşkek, buğday ve etin birleşimiyle ortaya çıkıyor. Tadı damak çatlatan keşkek, kimi zaman salçayla da tüketilebiliyor.

Keşkek, Anadolu'nun yörelere göre farklılık gösteren, genellikle düğün ve bayramlarda yapılan, temel olarak yarma buğday ve etten oluşan geleneksel bir yemektir.

Keşkek yemeği özellikle Ege bölgesinde bolca tüketilir. Onun dışında Hatay, Çanakkale, Çorum gibi şehirlerde de keşkek yemeği sıklıkla yapılır. Hatay'da ''Herise'' ve ''Aşur'' adıyla da bilinen keşkek yemeği; genellikle bayram sabahlarında, düğün kutlamalarında ve özel davetlerde tercih edilir.

1 kg aşurelik bütün buğday 1 su bardağı nohut 800 gram et (tavuk eti koyarsanız 3 adet but) Tuz Sosu için: Tereyağı Salça

Çömleğin en altına eti yerleştirin. Üzerine yıkamış olduğunuz nohut, buğdayı ve 1 çorba kaşığı tuzu ekleyin. Hazırladığımız malzemenin üzerini 10-15 cm geçecek kadar suyu ekleyin. Çömleği odun fırınına akşamdan koyun ve sabaha kadar fırında bekletin. Fırından alınan keşkeği, büyük tahta kaşık yardımı ile iyice ezin. Kemiklerin temizlendiğinden iyice emin olun. Tabaklara alındıktan sonra üzerine salçalı sos dökülerek servis yapın. Tarifi aynı şekilde düdüklü tencerede de yapabilirsiniz, kısık ateşte yaklaşık 2 saatte pişer.