- 26 Nisan 2024
- 4,390
Ekler Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağı
1,5 su bardağı su
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
4 adet yumurta
Kreması için;
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 poşet beyaz krem şanti
Üzeri için;
2 paket bitter çikolata
Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Kremayı hazırlamak için uygun bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurtayı ekleyelim, karıştırarak pişirelim.
Göz göz olan kremamızı ocaktan alalım, uygun bir kaba aktaralım soğumaya bırakalım.
Hamurunu hazırlamak için tereyağı ve suyu tencereye alalım. Tereyağı eriyince unu ve vanilyayı da ilave edelim, güzel bir şekilde karıştırarak pişirelim.
Kıvam alan hamurumuzu ocaktan alalım ve 10 dakika kadar soğumaya bırakalım.
Soğuyan hamurumuza yumurtaları teker teker iyice yedirerek ekleyelim.
Hamurumuzu hazırladıktan sonra çift kilitli poşetimize alalım ve kilidini kapatalım.
Fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirdikten sonra poşetimizin ucunu keselim ve hamurumuz bitene kadar tepsiye şeritler halinde sıkalım. Eğer hamurunuzun kenarlarında eğrilikler olursa parmağınızı su ile ıslatıp düzeltebilirsiniz.
Ekler hamurlarımızı önceden ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirelim. Ekler hamurlarınız pişerken fırının kapağını açmamanız eklerlerinizi sünmesini engelleye bilirsiniz.
Fırından aldığımız ekler hamurlarımızı soğumaya bırakalım ve bizde bu sırada soğuyan kremamıza toz krem şantiyi ekleyerek mikser yardımı ile çırpalım.
Eklerlerimizi bir kenarından bıçak ile keselim ve içerisine kremamızdan sıkalım.
Hazırladığımız eklerlerimizi erittiğimiz çikolataya batıralım ve servis tabağına alalım.
Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis sunulur ve hazır herkese şimdiden afiyet olsun.
125 gram tereyağı
1,5 su bardağı su
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
4 adet yumurta
Kreması için;
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 poşet beyaz krem şanti
Üzeri için;
2 paket bitter çikolata
Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Kremayı hazırlamak için uygun bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurtayı ekleyelim, karıştırarak pişirelim.
Göz göz olan kremamızı ocaktan alalım, uygun bir kaba aktaralım soğumaya bırakalım.
Hamurunu hazırlamak için tereyağı ve suyu tencereye alalım. Tereyağı eriyince unu ve vanilyayı da ilave edelim, güzel bir şekilde karıştırarak pişirelim.
Kıvam alan hamurumuzu ocaktan alalım ve 10 dakika kadar soğumaya bırakalım.
Soğuyan hamurumuza yumurtaları teker teker iyice yedirerek ekleyelim.
Hamurumuzu hazırladıktan sonra çift kilitli poşetimize alalım ve kilidini kapatalım.
Fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirdikten sonra poşetimizin ucunu keselim ve hamurumuz bitene kadar tepsiye şeritler halinde sıkalım. Eğer hamurunuzun kenarlarında eğrilikler olursa parmağınızı su ile ıslatıp düzeltebilirsiniz.
Ekler hamurlarımızı önceden ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirelim. Ekler hamurlarınız pişerken fırının kapağını açmamanız eklerlerinizi sünmesini engelleye bilirsiniz.
Fırından aldığımız ekler hamurlarımızı soğumaya bırakalım ve bizde bu sırada soğuyan kremamıza toz krem şantiyi ekleyerek mikser yardımı ile çırpalım.
Eklerlerimizi bir kenarından bıçak ile keselim ve içerisine kremamızdan sıkalım.
Hazırladığımız eklerlerimizi erittiğimiz çikolataya batıralım ve servis tabağına alalım.
Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis sunulur ve hazır herkese şimdiden afiyet olsun.