AKY
MirayWeb Coder's
Gelir ve gider arasındaki dengesizlik, yüksek yaşam maliyetleri, beklenmedik acil harcamalar ve güçlü tüketim kültürü, günümüzde para biriktirmenin önündeki başlıca engeller arasında yer alıyor. Ancak Japon bir gazetecinin ortaya attığı ''Kakeibo'' tekniği, para biriktirme alışkanlığı kazanmanıza yardımcı olabilir. Bu teknikte, bireylerin kendisine soracağı 7 soru ile para harcama isteğinin bastırılması hedefleniyor.
Japonya'nın ilk kadın gazetecilerinden biri olan Hani Motoko'nun 1902 yılında geliştirdiği ''Kakeibo'' yöntemi, günümüzde yeniden popülerlik kazanmış bir bütçe yönetim tekniğidir.
Kakeibo, bireylerin finansal denetim ve istikrar sağlamalarına yardımcı olmayı amaçlayan bir yöntemdir. Bu yaklaşım, harcamaların dört ana kategoriye ayrılmasını öngörür: zorunlu yaşam giderleri, temel ihtiyaçlar, eğlence harcamaları ve ekstra masraflar.
Bu sistemin temel prensibi, kişilerin gelir ve giderlerini düzenli olarak kaydetmelerini ve bu işlemi dijital ortamda değil, geleneksel olarak kağıt ve kalemle yapmaları üzerine kuruludur.
Kakeibo'nun en büyük faydalarından biri, harcamaları yazılı bir şekilde takip eden kişilerin, daha dikkatli ve bilinçli harcama yapma eğiliminde olmalarıdır. Yöntemin etkinliğinden tam anlamıyla faydalanabilmek için, kullanıcıların en az üç ay boyunca bu yöntemi düzenli bir şekilde uygulamaları tavsiye edilir.
Bu olmadan yaşayabilir miyim? Finansal durumuma göre bunu karşılayabilir miyim? Bunu gerçekten kullanacak mıyım? Bunun için yeterli alanım var mı? İlk başta bunu nasıl buldum? (Bir dergide mi gördüm? Sıkıntıdan bir dükkâna mı girdim?) Bugün genel olarak duygusal durumum nedir? (Sakin mi? Stresli mi? Kutlama havasında mı? Kötü mü hissediyorum?) Bunu satın almayı düşünürken ne hissediyorum? (Mutlu mu? Heyecanlı mı? İlgisiz mi? Bu duygu ne kadar sürecek?)
Hani Motoko, yukarıdaki sorular eşliğinde yapılan bir alışverişin, para harcama isteğini azaltabileceğini savunuyor.
7701477028
Clio Triger Seti
Megane II Triger Seti
Kango Triger Seti
Laguna Triger Seti
Mais Triger Seti Clio Laguna, Symbol II, Kangoo Megane II-III 1.5 Dci Euro 4 7701477028
Clio 2-II Kangoo 2-II Eksantrik Kayış Triger Seti 1.5 Dci K9K
Euro 4 1.5 DCI Triger Seti
Akbay Renault
Oto Erdem
Özder Renault
Arif Oto
Ankara Yedek Parça
Ankara Renault Yedek Parça
Ankara Dacia Yedek Parça
Orjinal Mais Yedek Parça
Orjinal Renault Yedek Parça