- 4 Temmuz 2024
- 4,180
Lezzetli bir zeytinyağlı sebze istiyorsanız hem kolay tarifi hem de karaciğere büyük faydasıyla enginarı tercih edebilirsiniz.
Malzemeler;
- 2 tane enginar
- Yarım çay bardağı küp doğranmış patates
- Yarım çay bardağı küp doğranmış havuç
- Yarım çay bardağı bezelye
- 1 tane kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı limon
- 1 su bardağı su
- Dereotu
Hazırlanışı;
- Patates, bezelye ve havuçları ayrı tencerelerde çok yumuşamayacak şekilde haşlayın. Başka bir tencereye zeytinyağını alın ve doğradığınız soğanları kavurun.
- Haşladığınız sebzeleri soğana ekleyin ve biraz karıştırıp ocağın altını kapatın.
- Kavurduğunuz sebzeleri enginarların içine doldurun ve enginarları tencereye yerleştirin. 1 su bardağı suya, tuz, şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırın ve enginarların olduğu tencereye ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra üzerine sızma zeytinyağı gezdirin. Ve servis ederken dereotuyla süsleyin.
Afiyet olsun!
Malzemeler;
- 2 tane enginar
- Yarım çay bardağı küp doğranmış patates
- Yarım çay bardağı küp doğranmış havuç
- Yarım çay bardağı bezelye
- 1 tane kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı limon
- 1 su bardağı su
- Dereotu
Hazırlanışı;
- Patates, bezelye ve havuçları ayrı tencerelerde çok yumuşamayacak şekilde haşlayın. Başka bir tencereye zeytinyağını alın ve doğradığınız soğanları kavurun.
- Haşladığınız sebzeleri soğana ekleyin ve biraz karıştırıp ocağın altını kapatın.
- Kavurduğunuz sebzeleri enginarların içine doldurun ve enginarları tencereye yerleştirin. 1 su bardağı suya, tuz, şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırın ve enginarların olduğu tencereye ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra üzerine sızma zeytinyağı gezdirin. Ve servis ederken dereotuyla süsleyin.
Afiyet olsun!