Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Enginar yemeği

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
Lezzetli bir zeytinyağlı sebze istiyorsanız hem kolay tarifi hem de karaciğere büyük faydasıyla enginarı tercih edebilirsiniz.

enginar-tarifi-5793229.Jpeg

Malzemeler;

- 2 tane enginar

- Yarım çay bardağı küp doğranmış patates

- Yarım çay bardağı küp doğranmış havuç

- Yarım çay bardağı bezelye

- 1 tane kuru soğan

- Yarım çay bardağı zeytinyağı

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı şeker

- 1 yemek kaşığı limon

- 1 su bardağı su

- Dereotu

Hazırlanışı;

- Patates, bezelye ve havuçları ayrı tencerelerde çok yumuşamayacak şekilde haşlayın. Başka bir tencereye zeytinyağını alın ve doğradığınız soğanları kavurun.

- Haşladığınız sebzeleri soğana ekleyin ve biraz karıştırıp ocağın altını kapatın.

- Kavurduğunuz sebzeleri enginarların içine doldurun ve enginarları tencereye yerleştirin. 1 su bardağı suya, tuz, şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırın ve enginarların olduğu tencereye ekleyin.

- Tencerenin kapağını kapatın ve enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra üzerine sızma zeytinyağı gezdirin. Ve servis ederken dereotuyla süsleyin.

Afiyet olsun!
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar