Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Erkekler Evlenince Niçin Suskunlaşırlar

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
İlişkilerde, evleninceye kadar en çok konuşan taraf hep erkeklerdir. Kendilerini kabul ettirmek çabalarından ya da yalnızlıktan sıkılmışlıktan olsa gerek, birlikte oldukları kadınla her şeyi konuşmak isterler. Hem çok konuşurlar, hem de sevgililerini dinlerler.
Flört sürecinde erkeklerin, yanlarındaki kadınla paylaşımları çok fazladır.Ancak, evlendikten sonra ağızlarını bıçak açmaz. Paylaşımları durdurup, söyledikleri can alıcı güzel sözlere nokta koyarlar. Bütün evli kadınlar erkeklerin bu durumundan yakınırlar. Çoğundan duyarız; ”eve gelince eline kumandayı alıp koltuğa çöküp uyuyana kadar bir daha kıpırdamıyor” ”İşiyle ilgili hiç bir şey anlatmıyor” ”iş yerindeki arkadaşlarıyla daha çok paylaşımda bulunuyor. Bir çok şeyi dışardan duyuyorum. Bana anlatmıyor”…vs
Peki flört döneminde, nişanlılık döneminde çok konuşan, çok şey paylaşan, ağzından bal damlayan erkeklere evlenince ne oluyor da susuyorlar? Erkeklerin susma nedeni gerçekten evlilik mi? Erkekler, evlenince nasıl bir psikolojiye bürünüyorlar da birden bire susuyorlar? Niçin paylaşımları kesiyorlar? Bülbül gibi şakıyan adamlara ne oluyor evlenince?..
Evlenmeden önce, yanındaki kadınla her şeyi yapmaya can atan, her şeyi paylaşan, tatlı sözler sarfeden erkeklerin gerçek derdi, etkileyip evlenmek mi? Yani karşısındaki kadını evlenmeye ikna edebilmek için mi tüm bunlar? En azından kadınlar böyle düşünüyor. Neredeyse evli kadınların tamamına yakını, flört dönemindeki paylaşımların evlendikten sonra bittiğini, erkeklerin duyarsız ve paylaşımsız bir hale geldiklerini söylüyorlar.
Aslında biraz mesele deşildiğinde, kadınların kabul etmesi gereken bazı gerçekler ortaya çıkıyor. Erkekleri susturan sebeplerin altında kadınların davranışları yatıyor. Peki kadınlar erkekleri nasıl susturuyorlar?..
– Adam eve birkaç alışveriş paketiyle geldiğinde, Ne şimdi bunlar, abartmışsın hayatım ya. Senden de bir şey isteyince dibini kazıyorsun. Ben sana on kere söyledim alışverişi yapma ver parayı ben alayım. Ama dileyen kim..Canım sana söylüyorum….Hey nerdesin…..offf ya zaten evde vardı bunlardan….
– Genelde kadınlar kocalarının anlattıklarına hemen karşı çıkma eğilimindedirler. Daha lafını bitirmeden ağzına tıkmak gibi bir şeyden söz ediyorum. Eşinin söylediklerine hemen karşı çıkan kadınların sonu, az konuşan bir koca ile ömür geçirmek oluyor.
– Kadınlar akıl vermeyi severler: Genelde bazı kadınlar hatta çoğu kocasına çocuğuna konuşur gibi konuşurlar. Onların akıl hocaları olmayı isterler, bak hayatım aslında böyle yapmalıydın. Sen insanları tanımazsın …..hayatım sana söylüyorum…..bak hiç dinliyor mu ?…..heyyyy…

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
Bunlar bir çok kadının gösterdiği tavır ve davranışlardır. Adam susmasın da ne yapsın?..
Bunların dışında, kadınlar sıkıntıları olduğunda paylaşmayı severler. Bu, onların rahatlama şeklidir. Annelerine, arkadaşlarına, dostlarına hatta bazen güvendikleri komşularına anlatırlar.
Erkeklerde durum çok farklıdır. Sıkıntıları olduğu zaman, bunun üzerine konuşmayı, başkalarıyla paylaşmayı pek sevmezler. Erkekler böyle dönemlerde içe kapanık olurlar ve sessizleşirler. . Bu sessizlik dönemlerini maç izleyerek, gazete okuyarak geçirirler. Ama kadın durmaz ve bu tutumları genelde kendisine yapılan bir tavır olarak algılayıp erkeğin üstüne gider.
Genç erkek çocukları olan anneler bilirler, çocukları sorunlar yaşadıklarında içlerine kapanır ve süreçlerini paylaşmak istemezler. Anneleri üstlerine gittiğinde ise bundan rahatsız olurlar. Çoğu zaman anneleri çocuğunu yalnız bırakıp sakinleşmesini bekler.
Kocalarda da aynı durum söz konusu iken kadınlar bu yaklaşımı gösteremez tam tersine kendilerine yapılmış bir tavır olarak algılayıp, daha çok kendilerinden uzaklaştırırlar.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar