Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Et Mansaf (lübnan mutfağı)

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,184
Mansaf Tarifi İçin malzemeler


  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 150 g kıyma
  • 500 g kuzu eti (İri doğranmış)
  • 2 adet soğan
  • 1 tutam toz tarçın
  • 1 tutam tatlı baharat
  • 1 tutam tuz
  • 1 l et suyu
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
Süslemek için
  • Çam fıstığı
  • Badem
  • Antep fıstığı


Et Mansaf Nasıl Yapılır?


  • Kuzu et parçalarını su koyduğunuz bir tencereye alın ve soğan ile beraber pişirin. Su kaynadığında soğanı çıkarın ve kısık ateşte eti iyice pişirin.
  • Bir tavaya ayçiçek yağını alarak kızdırın ve kıymayı pişirin. Daha sonra tüm baharatları ekleyerek iyice karıştırın ve pirinci ilave ederek kavurun.
  • Son olarak bir bardak pirinç için üzerine 2 bardak haşlama et suyu ekleyin.
  • Su kaynadıktan sonra altını kısın ve pirinç pişene kadar tencerenin kapağını kapatın.
  • Pişirme işlemi tamamlandığında pilavı bir servis tabağına alıp iri et parçalarını üzerine ekleyin. Daha sonra üzerini kuruyemişlerle süsleyerek servis edin.


lezzet


wol_error.gif
Bu resim küçültülmüştür. Orjinal boyutunu(800x600) görmek için tıklayın.
etmansaf3e.jpg
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar