Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Fasulye diblesi tarifi: Karadeniz mutfağının sevilen lezzeti fasulye diblesi nasıl yapılır?

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
Fasulye diblesi tarifi: Karadeniz mutfağının sevilen lezzeti fasulye diblesi nasıl yapılır?

Fasulye diblesi, Karadeniz mutfağının en çok tüketilen yemeklerinden biri. Yaz aylarının en sevilen sebzelerinden taze fasulyeyi farklı bir şekilde yorumlamak isteyenler için fasulye diblesinin yapılış aşamalarını derledik.

Dible, Karadeniz'de adını çokça duyduğumuz çıtır çıtır taze fasulyeyle elde ettiğimiz lezzetlerden biri. İşte her evde bulunan malzemelerle yapılabilen fasulye diblesinin malzemeleri ve yapılış aşmaları:

Fasulye Diblesi Malzemeleri 1 kg taze fasulye 1 su bardağı pirinç 2-3 adet soğan 2 çorba kaşığı tereyağı veya fındık yağı 1,5 çay bardağı su Tuz Kırmızı pul biber Fasulye Diblesi Nasıl Yapılır? Fasulyeler ayıklanır ve ince ince kıyılır. Bir tencereye doğranmış fasulyenin yansı konulur, üzerine yıkanmış pirinç ilave edilir. Tekrar bir sıra fasulye konulur. En üste soğan ilave edilerek pirinçler uzayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Ayrı kapta eritilerek yağ diblenin üzerine ilave edilir. Ağzı kapatılarak 10 dakika demlendirilir, sıcak servis yapılır. Arzuya göre 1 adet havuç minik küpler halinde ilave edilir.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar