- 4 Temmuz 2024
- 4,184

Fırında bezelyeli tavuk güveç tarifi için malzemeler
500 g tavuk kalça eti (İri küp doğranmış)
1 adet büyük boy patates (İri küp doğranmış)
2 adet kapya biber (İri küp doğranmış)
1 adet büyük boy soğan (İri küp doğranmış)
1/2 su bardağı dondurulmuş bezelye
4 diş sarımsak
Salçalı sos için
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kuru kekik
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Fırında bezelyeli tavuk güveç Nasıl Yapılır
Salçalı sos dışındaki yemeğin malzemesini geniş bir kapta harmanlayın.
Salçalı sos için tüm malzemeyi çukur bir kapta karıştırın