- 4 Temmuz 2024
- 4,180
Malzemeler
- 2 buçuk kg dana kaburga
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 dal taze kekik
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
- 6 adet dana yağı
- Yağlı kağıt ve alüminyum folyo
Fırında Dana Kaburga Tarifi
1. Kaburganın tavada mühürlenmesi ile başlıyoruz. Bunun için tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin, tavayı iyice ısıtın.2. Kaburgayı bütün olarak tavaya alın ve üzerinden elinizle bastırarak tavaya iyice yapışmasına yardımcı olun. İki yüzü için de aynı şekilde tavaya yapışıp, kendini bırakana dek her bir yüzü birer dakika olmak üzere mühürleme işlemini yapın.
3. Mühürlediğiniz dana kaburganın üzerine tuzu serpiştirin, taze kekik dallarını yerleştirin.
4. Ardından yağları tam üzerini kaplayacak şekilde yerleştirin.
5. Şimdi üzerine tuz, otlar ve yağları eklediğiniz kaburgayı her tarafı kapanacak şekilde yağlı kağıt ile kaplayın. Tamamen sarmaya ve açık bırakmamaya özen gösterin.
6. Yağlı kağıdın üzerini bir de alüminyum folyo ile güzelce sarın.
7. Fırın tepsisine yerleştirin ve 220 derecede 210 dakika pişirin. 210 dakikanın sonunda fırını kapatın, fırının ısısının dışarı çıkması için kapağını açın, tekrar kapatın. Eti 90 dakika daha bu şekilde fırının içinde bırakın ve kendi ısısı ile pişirmeye devam edin.
8. Sürenin sonunda tepsiyi fırından alın ve enfes dana kaburganız sunuma hazır.
9. Arzunuza göre kemiklerini ayırıp, ince ince dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Ya da isterseniz bütün olarak sunup, servisi sofrada yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.