- 4 Temmuz 2024
- 4,184

Fırında Kaşarlı Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
8 adetpatlıcan200 gramkaşar peyniri3 adetdomates2 dişsarımsak1 tutamkarabiber1 çay kaşığıtuz1/2 demetmaydanozKızartmak için:1 su bardağısıvı yağ
Fırında Kaşarlı Patlıcan Tarifinin Püf Noktası
Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra kararmaması için tuzlu suda bekletebilirsiniz.
Fırında Kaşarlı Patlıcan Tarifinin Pişirme Önerisi
Fansız ayarda pişirmeniz, patlıcan ve kaşarların kurumasını önler.
Fırında Kaşarlı Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?
Derin bir kızartma tenceresine 3 parmak kızartma yağı koyun.
Patlıcanların kabuklarını çizgi çizgi soyun ve yatay olarak dört eş parçaya bölün.
Kaşar peynirini patlıcanların kalınlığında kesin.
Patlıcanları kızartın ve fazla yağlarını havlu peçete yardımı ile süzdürün.
Fırını 175 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
Domateslerin kabuklarını soyup, soyduğunuz domatesleri rendeleyin.
Bir tavada domatesleri, halka halka doğradığınız sarımsaklarla beraber pişirin