- 4 Temmuz 2024
- 4,184
fırında sarımsaklı karnıbahar
Fırında sarımsaklı karnabahar malzemeleri
1 orta boy karnabahar
1 baş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 su bardağı kıyılmış maydanoz
4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Taze çekilmiş karabinber
Fırında sarımsaklı karnabahar: Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli tavaya alın. Üzerine 1-2 damla zeytinyağı ekleyip kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar kavurun. Sos tenceresinde su kaynatın. Sarımsak dişlerini ekleyip 15 saniye kadar kaynattıktan sonra çıkartın ve kabuklarını soyun. Fırını 220 dereceye ayarlayın. Karnabaharı küçük parçalara bölüp sarımsaklarla birlikte fırın tepsisine yerleştirin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber gezdirip karnabahar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Bir kasede kıyılmış maydanoz kalan zeytinyağı ve dolmalık fıstıkları harmanlayın. Sebzeleri içine ekleyip karıştırdıktan sonra servis yapın.
Fırında sarımsaklı karnabahar malzemeleri
1 orta boy karnabahar
1 baş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 su bardağı kıyılmış maydanoz
4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Taze çekilmiş karabinber
Fırında sarımsaklı karnabahar: Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli tavaya alın. Üzerine 1-2 damla zeytinyağı ekleyip kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar kavurun. Sos tenceresinde su kaynatın. Sarımsak dişlerini ekleyip 15 saniye kadar kaynattıktan sonra çıkartın ve kabuklarını soyun. Fırını 220 dereceye ayarlayın. Karnabaharı küçük parçalara bölüp sarımsaklarla birlikte fırın tepsisine yerleştirin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber gezdirip karnabahar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Bir kasede kıyılmış maydanoz kalan zeytinyağı ve dolmalık fıstıkları harmanlayın. Sebzeleri içine ekleyip karıştırdıktan sonra servis yapın.