- 4 Temmuz 2024
- 4,182
- 195 gr yulaflı bisküvi (1,5 paket)
- 125 gr tereyağı (eritilmiş)
- 400 gr labne
- 1,5su bardağı toz şeker
- 2 paket krema
- 230 gr yoğurt
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 10-15 damla limon suyu
- 200-220 gr frambuaz
- 1 çay bardağı su
- 1 bardak su
Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır?
- Bisküviler rondoda ufalanana kadar iyice çekilir.
- Tereyağı eritilir ve rondoda parçalanan bisküvilerin üzerine eklenip kaşık yardımı ile birbirine iyice yedirilir.
- 19-20 cm’lik kilitli kek kalıbının tabanı yağlı kağıtla kaplanır. Kek kalıbının kenarlarına da yağlı kağıt kesilip sarılır.
- Hazırlanan bisküvi tabanı kek kalıbına iyice bastırarak yayılır.
- Buzlukta 10-12 dakika kadar bekletilir.
- Derin bir karıştırma kabının içerisine labne ve 1 bardak toz şeker eklenip bir spatula yardımıyla iyice karıştırılır ve birbirine yedirilir.
- Krema, yumurta, yoğurt, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 paket vanilya ve limon suyu eklenip çırpma teli yada mikser yardımıyla iyice karıştırılır.
- Hazırlanan krema buzluktan çıkarılan bisküvi tabanının üzerine dökülür ve iyice yayılır.
- Kek kalıbının dışı alüminyum folyo ile iyice kaplanır fırın tepsisine konulur ve tepsiye bir bardak su dökülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırına konulur ve 35 dk pişirilir.
- Daha sonra 150 dereceye düşürülen fırında 25 dakika daha pişirmeye devam edilir.
- Cheesecake pişerken küçük bir sos tenceresine frambuaz, şeker ve suyla açılmış nişasta alınıp ocakta karıştırarak kaynayıp göz göz olmaya başlayana kadar pişirilir ve altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
- Pişirme işlemi bitince fırın kapatılır ve kapağı hafif aralanıp cheesecake 30-40 dk dinlendirilir kendi ısısında soğuması sağlanır.
- Oda sıcaklığına gelen cheesecake'in üzerine frambuaz sos dökülür ve buzdolabında bir gece dinlendirilip servise hazır hale gelir.
- Not: Sosun kıvamı isteğinize göre biraz daha açılabilir. AFİYET OLSUN...
![]() | Resmin tamamını görüntülemek için tıklayın. |
