Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Geleli Kebabı Tarifi

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
Geleli Kebabı Tarifi, Geleli Kebabı nasıl yapılır
geleli kebabi.jpg
Malzemeler (6 kişilik)

  • 2 kg patlıcan
  • 750 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet soğan
  • 3-4 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 su bardağı kaynar su, tuz
  • Üzerine: 2 çorba kaşığı tereyağı

Geleli Kebabı Yapılışı

  • Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.
  • Bıçakla doğrayın ve tuz ekleyip, ısıya dayanıklı bir kabın dibine yayın.
  • Yağı bir tencereye alıp, ısıtın ve eti ilave edin.
  • Rengi dönene kadar kısık ateşte kavurun.
  • İçine yemeklik doğranmış soğanı katın ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Kıyılmış sivri biber, kabukları soyulup küp doğranmış domates ve salçayı katıp, 2 dakika daha kavurun.
  • Kaynar suyu ekleyin ve et yumuşayana kadar pişirin.
  • Çok az suyu kalınca tuzunu ekleyin ve eti patlıcanın üzerine yayın.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirip, sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun...
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar