Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

God Of Warun En Büyük Gizemi Nihayet Çözüldü

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
77,286
2018de çıkan God of War, hikayesi kadar gizemleriyle de konuşulmuştu. Oyundaki Dünya Yılanı Jörmungandr, Kratos ve Atreusla konuştuğunda kimse ne dediğini anlayamamış, yıllar boyunca bu sahnenin anlamı üzerine sayısız teori ortaya atılmıştı. Kimisi bunun eski bir dilden çevrilmiş bir uyarı olduğunu, kimisi de Seni tanıyorum, Spartanın Hayaleti sözlerini duyduğunu iddia etmişti. Ancak kısa süre önce internete sızan resmi senaryo, bu gizemi tamamen çözdü ve gerçeğin aslında çok daha basit olduğunu ortaya koydu.

God Of Warda Jörmungandrın Sözlerinin Gerçek Anlamı Ortaya Çıktı​

Sızan senaryoya göre Jörmungandrın sesi sanıldığı gibi kadim bir dil değil, tamamen anlamsız seslerden oluşuyordu. Fakat bu seslerin ardında geliştiricilerin belirlediği bir anlam vardı. Senaryoda dev yılanın Kratosa, Bu baltayı bir yerden hatırlıyorum. Sen hangi tanrısın? Neden beni rahatsız ediyorsun? dediği belirtiliyor. Böylece hayranların yıllardır konuştuğu Spartanın Hayaleti teorisi resmen çürütülmüş oldu.

Yılanın ikinci konuşmasında ise Kratosa, Benimle konuşabileceğin bir dile sahip olana kadar beni bir daha rahatsız etme, küçük tanrı, dediği ortaya çıktı. Bu sahne, Mimirin çevirdiği O, acını anlıyor. Sana yardım edecek. repliğinin aslında yanlış yorumlandığını gösteriyor. Yani o sahne, bir destek değil, doğrudan bir reddediş anıymış.

Senaryoda yer alan bir diğer detay ise Jörmungandrın Atreus hakkındaki sözleri. Yılanın Bu çocukta tanıdık bir şey var. Onu daha önce gördüm mü? demesi, uzun süredir tartışılan baba-oğul gizemine yeni bir katman ekliyor. Mimirin sessizce İlginç demesi de bu satırların ipucunu doğruluyor.

Yine de bazı gizemler hâlâ sürüyor. Boynuzu kimin üflediği sahnesine dair senaryoda hiçbir açıklama yer almıyor. Bu da God of War evreninde hâlâ çözülememiş sırların kaldığını gösteriyor. Artık oyuncular, bu sahneyi yeniden izlediğinde Jörmungandrın sözlerini tam olarak anlayacak ama Kratosun bir sonraki adımı hâlâ bilinmezliğini koruyor.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar