Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Gulaş Çorbası Tarifi

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,182
Malzemeler

1/2 kg. çok ufak doğranmış süt dana kuşbaşı

75 gr. margarin

250 gr. kuru soğan (iki büyük soğan)

2 çorba kaşığı sirke

200 gr. patates

1 orta boy havuç

2 lt. et suyu

2 çorba kaşığı domates salçası

Yarım çorba kaşığı kümmel (Avrupa kimyon)

Yarım çorba kaşığı Mayoran (mercanköşk)

2 diş dövülmüş sarımsak

30–50 gr. un

Tuz

Karabiber

Kırmızıbiber

Yapılışı

Avrupa’da sık içilen bir çorbadır. Yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı yağda kavurun. Soğanlar ölünce bir miktar daha salça ilave ederek bir miktar daha kavurmaya devam edin. Etleri ilave edin. Etler önce suyunu bırakıp sonra çekince 2-3 kahve fincanı kaynar su koyun. Yaklaşık 1 saat kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Gerekiyorsa sıcak su ilave edin. Diğer yanda ufak küpler halinde doğranmış patatesler ile gene ufak doğranmış havuçları 2 litre et suyuna ilave edin. Artık kalan baharatları çorbaya katarak kaynamaya bırakın. Patatesler ve havuçlar yumuşayınca, hazırlanmış gulaş etlerini de çorbaya ilave edin.

Not: Bu çorba hafif koyu kıvamlı olur, bunu sağlamak için çorba suyundan bir bardağa alarak, duruma göre bir veya iki kaşık un bardakta eritilip, karıştırılarak çorbaya katılır ve bir taşım daha kaynatılır.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar