- 4 Temmuz 2024
- 4,180
Kek için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
2. 5 su bardağı un
Vanilya
Kabartma tozu
KREMASI İÇİN;
2, 5 su bardağı süt
1 adet sade pasta kreması
1 adet sade kremşanti (2 adette kullanabilirsiniz)
4 adet muz veya başka meyve
Hafif Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı
Önce keki hazırlıyoruz.
Yumurtaların sarıları ve beyazları ayrı ayrı kaplara koyun ve şekerin yarısını beyaza yarısını sarı yumurtanın içine koyarak mikserle 5 er dakka karıştırın.
Sonra sarısının içine süt ve sıvı yağı ekleyerek tekrar karıştırın.
Ardından un, kabartma tozu, vanilin ve kakao yu eleyerek koyun tekrar mikserle çırpın.
En son köpürttüğünüz yumurta akınıda yavaşça koyarak spatulayla güzelce karıştırın, kek kalıbınızın altına yağlı kağıt serip keki kalıbın içine dökün ve 170 derecede 45 dk pişirin.
Bu arada kremayı hazırlayalım;
Süt, kremşanti ve pasta kremasını bi kaba boşaltıp güzeelce çırpalım kıvama gelen karışımı dolaba kaldırın.
Fırından çıkan keki iyice soğutun.
Sonra ortasını kaşıkla oyun çıkan kek parçalarını robottan çekin.
Un ufak olsun ortası boş olan kekin içine muzları yerleştirin yada istediğiniz bir meyveyi ardından kremayı kubbe gibi üzerine dökün.
Kenarlarınıda doldurun. Robottan çektiğiniz kekleri de üzerine serpeleyin kek parçaları biraz artabilir 1-2 saat beklettikten sonra tükete bilirsiniz ama 1 gece dolapta beklerse çok daha güzel olur
Afiyet olsun
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
2. 5 su bardağı un
Vanilya
Kabartma tozu
KREMASI İÇİN;
2, 5 su bardağı süt
1 adet sade pasta kreması
1 adet sade kremşanti (2 adette kullanabilirsiniz)
4 adet muz veya başka meyve
Hafif Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı
Önce keki hazırlıyoruz.
Yumurtaların sarıları ve beyazları ayrı ayrı kaplara koyun ve şekerin yarısını beyaza yarısını sarı yumurtanın içine koyarak mikserle 5 er dakka karıştırın.
Sonra sarısının içine süt ve sıvı yağı ekleyerek tekrar karıştırın.
Ardından un, kabartma tozu, vanilin ve kakao yu eleyerek koyun tekrar mikserle çırpın.
En son köpürttüğünüz yumurta akınıda yavaşça koyarak spatulayla güzelce karıştırın, kek kalıbınızın altına yağlı kağıt serip keki kalıbın içine dökün ve 170 derecede 45 dk pişirin.
Bu arada kremayı hazırlayalım;
Süt, kremşanti ve pasta kremasını bi kaba boşaltıp güzeelce çırpalım kıvama gelen karışımı dolaba kaldırın.
Fırından çıkan keki iyice soğutun.
Sonra ortasını kaşıkla oyun çıkan kek parçalarını robottan çekin.
Un ufak olsun ortası boş olan kekin içine muzları yerleştirin yada istediğiniz bir meyveyi ardından kremayı kubbe gibi üzerine dökün.
Kenarlarınıda doldurun. Robottan çektiğiniz kekleri de üzerine serpeleyin kek parçaları biraz artabilir 1-2 saat beklettikten sonra tükete bilirsiniz ama 1 gece dolapta beklerse çok daha güzel olur

Afiyet olsun

