- 4 Temmuz 2024
- 4,182
- 5 havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 5 dal maydanoz
- Tuz
Havuç Kızartması Nasıl Yapılır?
- İlk olarak havuçları temizleyin ve kalın bir şekilde rendeleyin. Ardından zeytinyağını yanmaz tavaya alıp ısıtın.
- Rendelediğiniz havucu tuzla tavaya alıp suyunu bırakıp çekinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Şekeri serpip karıştırın ve ocaktan alın.
- Sarımsakları soyup tuzla havanda ezin. Yoğurt ve sarımsağı bir kaba alıp iyice çırpın.
- Havucu servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirerek dökün. Üzerini maydanozla süsleyip pul biber serperek servis yapın. Afiyet olsun.
- Havuçların çiğ kalmasını istemiyorsanız, kızartmadan önce haşlayabilirsiniz.
- Havuçları haşlamak için kaynar su içine atın ve 3-4 dakika pişirin. Ardından soğuk suya atın ve birkaç dakika daha bekletin. Daha sonra kağıt havlu ile kurulayın ve yapışmaz tavada pişirin.
- Havuçları sudan çıkarttıktan sonra mutlaka kurutun. Aksi takdirde yağ ve su karışımı kötü sonuçlanabilir.
- Kızarttığınız havuçları, kağıt havlu üzerinde bekletin. Bu sayede fazla yağın süzülmesini sağlayabilirsiniz.
- Havuçları servis edeceğiniz zaman üzerine yoğurtlu karışımı dökün. Dilerseniz mayonez de ekleyebilirsiniz.
- Havuç kızartmasının bir porsiyonu, yaklaşık 200 kaloridir. Bir porsiyon, 150 gram havuç kızartması içerir. Kalori değerini düşürmek için, kızartmak yerine sadece haşlamayı ve yoğurtla soslamayı tercih edebilirsiniz.
![]() | Resmin tamamını görüntülemek için tıklayın. |
