- 4 Temmuz 2024
- 4,184
Malzemeler
2 adet orta boy kabak
1 adet büyük havuç
1 adet orta soğan
yarım demet dereotu
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı pirinç
zeytinyağı
Havuçlu Kabak Sıyırma Tarifi Nasıl Yapılır ?
İlk olarak orta boy soğanımızı yemeklik olarak doğruyoruz.Tenceremize zeytinyağını ardından soğanı katıp kavuruyoruz.Dereotumuzu ince ince kıyıp üzerine atıyoruz, ! tatlı kaşığı toz şekeri de katıp karıştırıyoruz.Kabakları ve havuçları güzelce yıkayıp traşlıyoruz,tencereye ekliyoruz.Üzerine yarım limonu sıkıp tuzunu ekleyip üzerine yıkadığımız pirinci ekliyoruz.Az miktarda kayrar su katıp kısık ateşte pişmesini bekliyoruz.
Afiyet olsun...
2 adet orta boy kabak
1 adet büyük havuç
1 adet orta soğan
yarım demet dereotu
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı pirinç
zeytinyağı
Havuçlu Kabak Sıyırma Tarifi Nasıl Yapılır ?
İlk olarak orta boy soğanımızı yemeklik olarak doğruyoruz.Tenceremize zeytinyağını ardından soğanı katıp kavuruyoruz.Dereotumuzu ince ince kıyıp üzerine atıyoruz, ! tatlı kaşığı toz şekeri de katıp karıştırıyoruz.Kabakları ve havuçları güzelce yıkayıp traşlıyoruz,tencereye ekliyoruz.Üzerine yarım limonu sıkıp tuzunu ekleyip üzerine yıkadığımız pirinci ekliyoruz.Az miktarda kayrar su katıp kısık ateşte pişmesini bekliyoruz.
Afiyet olsun...