Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Haytalya Tarifi

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,182
Haytalya Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için

5 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
2~3 yemek kaşığı gül suyu
2~3 parça dövülmüş damla sakızı
Şerbeti için

3 su bardağı toz şeker
1 litre su
75 gr kavrulmamış Antep fıstığı
50 gr kavrulmamış badem içi
2~3 yemek kaşığı gül suyu

Haytalya Nasıl Yapılır?
Süt, su ve nişastayı tencereye alıp çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
Sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kıvamı koyulaşınca şekeri ekleyin.
Gül suyu ve damla sakızını da ekleyip bir taşım daha kaynatın. Kare veya dikdörtgen bir cam tepsinin içini suyla ıslatın.
Muhallebiyi 2 parmak yüksekliğinde olacak şekilde dökün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin.
Şerbet için, şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Gül suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Antep fıstıklarını sıcak su ile bir taşım kaynatıp süzün ve ince zarlarını temizleyin. Fıstıkları ve bademleri şerbete ekleyip buzdolabında soğutun.
Tatlıyı küçük kareler şeklinde kesin. Soğuk şerbetin içine ekleyin. Tatlıyı şerbetle birlikte kaselere paylaştırıp servis yapın


wol_error.gif
Resmin tamamını görüntülemek için tıklayın.
x8G2C10webp
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar