- 4 Temmuz 2024
- 4,180
![]() | Resmin tamamını görüntülemek için tıklayın. |

Bal ve tarçın, bazı yiyeceklere gerçekten eklenebilecek iki harika tada sahip bileşendir. Sabahları granola, kızarmış ekmek veya hatta bir bardak fermante elma suyu ile düşünün. Canınız çekti, değil mi?
Peki ya bal ve tarçının birlikte lezzetli olmasının yanı sıra sağlık açısından da inanılmaz faydalar sağladığını söylesek?
Evet, insanlar bu iki maddeyi binlerce yıldır çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek için kullandılar. Aslında, geleneksel Çin tıbbı uygulaması, hastalık veya enfeksiyonun neden olduğu ısı dengesizliklerini düzeltmenin bir yolu olarak tarçın kullanıyor. Bazı kaynaklarda bal, patojenik ateşi dağıtmanın, toksinleri ortadan kaldırmanın, ağrıyı hafifletmenin ve dehidrasyonu önlemenin bir yolu olarak görülüyor. Bu iki besini daha iyi anlamak için ikisini ayrı ayrı ele alalım…
![]() | Resmin tamamını görüntülemek için tıklayın. |

Bal, sadece petek ya da süzülmüş olarak satın aldığımız bir şey değildir. Aslında ona iyileştirici özellikler veren büyülü bir süreçle oluşur. İşçi arılar en sağlıklı çiçeklerden balözü toplar, sonra bunları biriktirir kovana getirir. Kovanda başka bir işçi arı bu özü yutar ve vücuttaki enzimler şekeri parçalar. Sindirilen öz peteklere yerleştirilir. Arılar kanatlarını çırparak tüm suyun buharlaşmasına izin verir ve sindirilen balözü o sevdiğimiz lezzetli bal olur