- 4 Temmuz 2024
- 4,182
Malzemeler:
400 gr ıspanak
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet küçük kuru soğan
1 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber (ve varsa 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen)
İçine:
500 gr süzme yoğurt (koyu kıvamlı olsun)
2 - 3 diş sarımsak
2 adet haşlanmış kırmızı biber
Yapılışı:
Ispanakları haşlayın. Ben tencerenin için konulan süzgeç şeklindeki aparatı kullandım.
Suyunu süzüp blendırdan geçirin. Yumurta sarılarıyla birlikte bir kaba alın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Bu arada küçük bir tavada incecik kıyılmış kuru soğanı kavurun ve soğutup ıspanak -yumurta karışımına ilave edin. Tel çırpıcı ile iyice çırpın. En son unu da ilave edip tekrar karıştırın
400 gr ıspanak
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet küçük kuru soğan
1 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber (ve varsa 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen)
İçine:
500 gr süzme yoğurt (koyu kıvamlı olsun)
2 - 3 diş sarımsak
2 adet haşlanmış kırmızı biber
Yapılışı:
Ispanakları haşlayın. Ben tencerenin için konulan süzgeç şeklindeki aparatı kullandım.
Suyunu süzüp blendırdan geçirin. Yumurta sarılarıyla birlikte bir kaba alın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Bu arada küçük bir tavada incecik kıyılmış kuru soğanı kavurun ve soğutup ıspanak -yumurta karışımına ilave edin. Tel çırpıcı ile iyice çırpın. En son unu da ilave edip tekrar karıştırın